BioNTech aşısında ikinci dozlara verilen süre değişti

SAĞLIK 27.05.2021 - 11:14, Güncelleme: 27.05.2021 - 11:14
 

BioNTech aşısında ikinci dozlara verilen süre değişti

Korona virüs salgınına karşı aşılamada kullanılacak Alman BioNTech aşılarının yeni dozlarının Türkiye'ye ulaşması sonrası, Sağlık Bakanlığı'nın daha önce açıklamış olduğu iki doz arasındaki 6-8 haftalık süre kesinlik kazandı.

haberimizvar.net-  Yeni tip korona virüs salgınına karşı toplumsal bağışıklığı sağlamak amacıyla kullanılan Alman BioNtech aşısının iki dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanması kesinleşti. UĞUR ŞAHİN'İN DE GÖRÜŞÜ ALINDI Bu yıl için toplam 120 milyon doz aşı göndermesi beklenen BioNTech yeni parti aşıları teslim etmeye başladı. Aşıların Ankara'ya ulaşması sonrası hız kazanacak olan uygulama için Prof. Dr. Uğur Şahin'in de görüşünün alındığı kaydedildi. 6-8 HAFTA ARALIĞI KESİNLEŞTİ Daha önce alınan kararda, BioNTech aşısının birinci ve ikinci doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılması ancak ikinci doz randevusu olanların bu karardan etkilenmeyeceği duyurulmuştu. KISA MESAJLA İLETİLDİ BioNTech aşısının ikinci dozu için Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu bu karar öncesinde randevu alanlara, aşı olabilecekleri yeni tarih aralığı kısa mesaj yoluyla iletildi. AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNDE YAPILABİLECEK Öte yandan, BioNTech aşısında bugün gerçekleşen yeni parti sevkiyatla toplumsal aşılama hız kazanacak ve saklama koşullarındaki değişiklikle uygulama tüm devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler, uygun aile sağlığı merkezlerinde yapılabilecek.
Korona virüs salgınına karşı aşılamada kullanılacak Alman BioNTech aşılarının yeni dozlarının Türkiye'ye ulaşması sonrası, Sağlık Bakanlığı'nın daha önce açıklamış olduğu iki doz arasındaki 6-8 haftalık süre kesinlik kazandı.

haberimizvar.net-  Yeni tip korona virüs salgınına karşı toplumsal bağışıklığı sağlamak amacıyla kullanılan Alman BioNtech aşısının iki dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanması kesinleşti.

UĞUR ŞAHİN'İN DE GÖRÜŞÜ ALINDI

Bu yıl için toplam 120 milyon doz aşı göndermesi beklenen  BioNTech yeni parti aşıları teslim etmeye başladı. Aşıların Ankara'ya ulaşması sonrası hız kazanacak olan uygulama için Prof. Dr. Uğur Şahin'in de görüşünün alındığı kaydedildi.

6-8 HAFTA ARALIĞI KESİNLEŞTİ

Daha önce alınan kararda, BioNTech aşısının birinci ve ikinci doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılması ancak ikinci doz randevusu olanların bu karardan etkilenmeyeceği duyurulmuştu.

KISA MESAJLA İLETİLDİ

BioNTech aşısının ikinci dozu için Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu bu karar öncesinde randevu alanlara, aşı olabilecekleri yeni tarih aralığı kısa mesaj yoluyla iletildi.

AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNDE YAPILABİLECEK

Öte yandan, BioNTech aşısında bugün gerçekleşen yeni parti sevkiyatla toplumsal aşılama hız kazanacak ve saklama koşullarındaki değişiklikle uygulama tüm devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler, uygun aile sağlığı merkezlerinde yapılabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.