Sel felaketinde ölü sayısı 17 oldu

GÜNDEM 12.08.2021 - 21:47, Güncelleme: 12.08.2021 - 21:47
 

Sel felaketinde ölü sayısı 17 oldu

Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selde 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Erdoğan, AKP’nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin de ertelendiğini kaydetti.

HABERİMİZVAR – Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selde hayatını kaybedenlerin sayısının 17’ye çıktığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan ayrıca, 14 Ağustos Cumartesi yapılacak AKP’nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin afetler sebebiyle ertelendiğini açıkladı. YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda sel felaketine ilişkin şunları kaydetti: “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Selin etkili olduğu bölgelerde tüm kurum ve kuruluşlarımızla yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Üç ilimizdeki sel felaketine; 4 bin 644 personel, 610 araç, 437 iş makinası, 66 ambulans, 19 helikopter, 3 Mobil Koordinasyon TIR’ı, 24 bot, 18 motopomp ve daha birçok farklı ekipman ve imkân ile müdahale etmekteyiz”. AKP 20. YIL KUTLAMASI ERTELENDİ “Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız AK Parti’mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık. Milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri inşallah en kısa sürede aşacağız”. KASTAMONU’DA 15, SİNOP’TA 2 ÖLÜ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada ise Kastamonu’da meydana gelen sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiği bildirildi. AFAD’ın yazılı açıklamasında, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 15 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi. Ayrıca sel nedeniyle Sinop’ta 2 kişinin vefat ettiği, Bartın’da ise kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.  
Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selde 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Erdoğan, AKP’nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin de ertelendiğini kaydetti.

HABERİMİZVAR – Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki selde hayatını kaybedenlerin sayısının 17’ye çıktığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan ayrıca, 14 Ağustos Cumartesi yapılacak AKP’nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin afetler sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda sel felaketine ilişkin şunları kaydetti: “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Selin etkili olduğu bölgelerde tüm kurum ve kuruluşlarımızla yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Üç ilimizdeki sel felaketine; 4 bin 644 personel, 610 araç, 437 iş makinası, 66 ambulans, 19 helikopter, 3 Mobil Koordinasyon TIR’ı, 24 bot, 18 motopomp ve daha birçok farklı ekipman ve imkân ile müdahale etmekteyiz”.

AKP 20. YIL KUTLAMASI ERTELENDİ

“Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız AK Parti’mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık. Milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri inşallah en kısa sürede aşacağız”.

KASTAMONU’DA 15, SİNOP’TA 2 ÖLÜ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada ise Kastamonu’da meydana gelen sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiği bildirildi. AFAD’ın yazılı açıklamasında, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 15 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi. Ayrıca sel nedeniyle Sinop’ta 2 kişinin vefat ettiği, Bartın’da ise kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.