File’nin Sultanlarından galibiyet

SPOR 18.08.2021 - 22:29, Güncelleme: 18.08.2021 - 22:29
 

File’nin Sultanlarından galibiyet

Filenin Sultanları, 32. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'na iyi başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grubundaki ilk maçında ev sahibi Romanya'yı 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlılarımızın mücadelesi TRT SPOR'dan canlı yayınlandı.

haberimizvar.net-  2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası başladı. D Grubu'nda bulunan  A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ilk maçında turnuvanın ev sahiplerinden Romanya ile karşılaştı. Cluj kentinde oynanan müsabakanın ilk setine kötü başlayan Filenin Sultanları, sonra doğru toparlansa da seti 25-23 kaybetti. İkinci sette ağırlığını hissettiren ve rakibine göz açtırmayan Ay-yıldızlılarımız, seti 25-10 önde tamamladı ve maçta durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü seti 25-20 alan millilerimiz, setlerde 2-1 öne geçti. 4. seti de 25-17 önde bitiren A Milliler, müsabakadan 3-1 galip ayrıldı. Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçını 20 Ağustos Cuma günü Ukrayna ile oynayacak. Türkiye; Ukrayna, İsveç, Finlandiya, Hollanda ve ev sahibi Romanya ile birlikte (D) Grubunda yer alıyor. Üst üste 10'ncu kez Avrupa Şampiyonası'na katılan milliler, turnuvanın favori takımları arasında sayılıyor. Son 3 turnuvada son 4 takım arasına adını yazdıran Türkiye'nin toplamda 2 ikinciliği, 2 üçüncülüğü bulunuyor. Türkiye'nin maç takvimi 2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'nin D Grubu'ndaki maç programı şöyle: 18 Ağustos: Romanya-Türkiye: 1-3 20 Ağustos: 20.30 Türkiye-Ukrayna 22 Ağustos: 17.30 Türkiye-İsveç 23 Ağustos: 20.30 Türkiye-Finlandiya 24 Ağustos: 17.30 Hollanda-Türkiye Kadro Giovanni Guidetti'nin başantrenörlüğünü yaptığı A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer alan oyuncular şöyle: Pasör: Cansu Özbay, Buse Ünal. Pasör çaprazı: Meryem Boz, Ebrar Karakurt. Smaçör: Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu. Orta oyuncu: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Yasemin Güveli, Beliz Başkır. Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç. Şampiyonada gruplar 2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda gruplar şöyle: A Grubu: Sırbistan, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Fransa, Rusya. B Grubu: Bulgaristan, Çekya, Almanya, Yunanistan, Polonya, İspanya. C Grubu: Hırvatistan, Belarus, Macaristan, İtalya, Slovakya, İsviçre. D Grubu: Romanya, Türkiye, Finlandiya, İsveç, Hollanda, Ukrayna. En başarılı takım SSCB Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda 13 kez kupayı kazanan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), en başarılı takım olarak dikkati çekiyor. Organizasyonda Rusya 6 kez şampiyonluk elde ederken, Sırbistan ise 3 defa mutlu sona ulaştı. Polonya, Batı Almanya ve İtalya 2'şer kez kupayı müzelerine götürürken, Çekoslovakya, Hollanda ve Bulgaristan ise birer kez şampiyonluğa ulaştı. Türkiye ise 14 kez yer aldığı Avrupa Şampiyonası'nda 2'şer kez ikincilik (2003, 2019) ve üçüncülük (2011, 2017) elde etti. 
Filenin Sultanları, 32. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'na iyi başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grubundaki ilk maçında ev sahibi Romanya'yı 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlılarımızın mücadelesi TRT SPOR'dan canlı yayınlandı.

haberimizvar.net-  2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası başladı. D Grubu'nda bulunan  A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ilk maçında turnuvanın ev sahiplerinden Romanya ile karşılaştı.

Cluj kentinde oynanan müsabakanın ilk setine kötü başlayan Filenin Sultanları, sonra doğru toparlansa da seti 25-23 kaybetti.

İkinci sette ağırlığını hissettiren ve rakibine göz açtırmayan Ay-yıldızlılarımız, seti 25-10 önde tamamladı ve maçta durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü seti 25-20 alan millilerimiz, setlerde 2-1 öne geçti.

4. seti de 25-17 önde bitiren A Milliler, müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçını 20 Ağustos Cuma günü Ukrayna ile oynayacak.

Türkiye; Ukrayna, İsveç, Finlandiya, Hollanda ve ev sahibi Romanya ile birlikte (D) Grubunda yer alıyor. Üst üste 10'ncu kez Avrupa Şampiyonası'na katılan milliler, turnuvanın favori takımları arasında sayılıyor.

Son 3 turnuvada son 4 takım arasına adını yazdıran Türkiye'nin toplamda 2 ikinciliği, 2 üçüncülüğü bulunuyor.

Türkiye'nin maç takvimi

2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'nin D Grubu'ndaki maç programı şöyle:

18 Ağustos:

Romanya-Türkiye: 1-3

20 Ağustos:

20.30 Türkiye-Ukrayna

22 Ağustos:

17.30 Türkiye-İsveç

23 Ağustos:

20.30 Türkiye-Finlandiya

24 Ağustos:

17.30 Hollanda-Türkiye

Kadro

Giovanni Guidetti'nin başantrenörlüğünü yaptığı A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:

Pasör: Cansu Özbay, Buse Ünal.

Pasör çaprazı: Meryem Boz, Ebrar Karakurt.

Smaçör: Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu.

Orta oyuncu: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Yasemin Güveli, Beliz Başkır.

Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç.

Şampiyonada gruplar

2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda gruplar şöyle:

A Grubu: Sırbistan, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Fransa, Rusya.

B Grubu: Bulgaristan, Çekya, Almanya, Yunanistan, Polonya, İspanya.

C Grubu: Hırvatistan, Belarus, Macaristan, İtalya, Slovakya, İsviçre.

D Grubu: Romanya, Türkiye, Finlandiya, İsveç, Hollanda, Ukrayna.

En başarılı takım SSCB

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda 13 kez kupayı kazanan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), en başarılı takım olarak dikkati çekiyor.

Organizasyonda Rusya 6 kez şampiyonluk elde ederken, Sırbistan ise 3 defa mutlu sona ulaştı. Polonya, Batı Almanya ve İtalya 2'şer kez kupayı müzelerine götürürken, Çekoslovakya, Hollanda ve Bulgaristan ise birer kez şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye ise 14 kez yer aldığı Avrupa Şampiyonası'nda 2'şer kez ikincilik (2003, 2019) ve üçüncülük (2011, 2017) elde etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.