Ulaşım zammına karşı imza kampanyası

YEREL 13.09.2021 - 18:18, Güncelleme: 13.09.2021 - 18:19
 

Ulaşım zammına karşı imza kampanyası

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ulaşım zammının geri alınması için imza kampanyası başlattı

HABERİMİZVAR-Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ulaşım zammının geri alınması için imza kampanyası başlattı. www.change.org adresinden “Antalya’da Toplu Ulaşıma Yapılan Zam Geri Alınsın” başlığıyla başlatılan imza kampanyasının açıklamasında şöyle denildi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 12 zam yaptı. Bu zamla birlikte son bir yıl içerisinde toplu ulaşıma yaklaşık %30 zam yapılmış oldu. Otobüs tramvay gibi toplu ulaşıma yapılan zam şu şekilde belirlendi. Normal ücret 3,65 TL'den 4,10 TL'ye, öğrenci ücreti 2,10 TL'den 2,40 TL'ye, emekli ücreti 3,15'ten 3,65'e çıkarıldı. Ücretsiz olan aktarmaya ise 1 TL fiyat belirlendi. SEÇİM DÖNEMİNDEKİ SÖYLEMLER Bu zamdan sonra işe gidiş-geliş için toplu taşıma aracı kullanan bir kişinin günlük yol gideri 8,20 TL olurken, birden fazla toplu taşıma aracı kullanan kişi ise iki kat ücret ödemiş olacak. Bir aile için açlık sınırının 3500 tl yi geçtiği bir dönemde kamusal bir hak olan kent içi ulaşıma yapılan zam kabul edilemez. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halkın taleplerini, önerilerini almadan sadece otobüs sahiplerinin talepleri doğrultusunda zam yapması, seçim dönemindeki söylemlerle uyuşmamaktadır. ULAŞIM KAMUSAL HAKTIR Güvenilir olmayan, kalabalık, yeterli havalandırma ve kliması olmayan ulaşım araçları için Türkiye ölçeğindeki en büyük ücretlerden birisi Antalya'da uygulanmaktadır. Bizler; İktidarın sermaye yanlısı politikalarının yoksul halkı ezdiği bir dönemde, seçtiğimiz yerel yöneticilerin iktidarın politikalarına paralel uygulamalar ve halkı zor durumda bırakacak zamlar yapmasını kabul etmiyoruz. Son yapılan %12 ulaşım zammının geri alınmasını ve kent içi ulaşımın kamulaştırılmasını talep ediyoruz. Çünkü ulaşım her birey için kamusal bir haktır.” Engin KORKMAZ
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ulaşım zammının geri alınması için imza kampanyası başlattı

HABERİMİZVAR-Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, ulaşım zammının geri alınması için imza kampanyası başlattı. www.change.org adresinden “Antalya’da Toplu Ulaşıma Yapılan Zam Geri Alınsın” başlığıyla başlatılan imza kampanyasının açıklamasında şöyle denildi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 12 zam yaptı. Bu zamla birlikte son bir yıl içerisinde toplu ulaşıma yaklaşık %30 zam yapılmış oldu. Otobüs tramvay gibi toplu ulaşıma yapılan zam şu şekilde belirlendi. Normal ücret 3,65 TL'den 4,10 TL'ye, öğrenci ücreti 2,10 TL'den 2,40 TL'ye, emekli ücreti 3,15'ten 3,65'e çıkarıldı. Ücretsiz olan aktarmaya ise 1 TL fiyat belirlendi.

SEÇİM DÖNEMİNDEKİ SÖYLEMLER

Bu zamdan sonra işe gidiş-geliş için toplu taşıma aracı kullanan bir kişinin günlük yol gideri 8,20 TL olurken, birden fazla toplu taşıma aracı kullanan kişi ise iki kat ücret ödemiş olacak. Bir aile için açlık sınırının 3500 tl yi geçtiği bir dönemde kamusal bir hak olan kent içi ulaşıma yapılan zam kabul edilemez. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halkın taleplerini, önerilerini almadan sadece otobüs sahiplerinin talepleri doğrultusunda zam yapması, seçim dönemindeki söylemlerle uyuşmamaktadır.

ULAŞIM KAMUSAL HAKTIR

Güvenilir olmayan, kalabalık, yeterli havalandırma ve kliması olmayan ulaşım araçları için Türkiye ölçeğindeki en büyük ücretlerden birisi Antalya'da uygulanmaktadır. Bizler; İktidarın sermaye yanlısı politikalarının yoksul halkı ezdiği bir dönemde, seçtiğimiz yerel yöneticilerin iktidarın politikalarına paralel uygulamalar ve halkı zor durumda bırakacak zamlar yapmasını kabul etmiyoruz. Son yapılan %12 ulaşım zammının geri alınmasını ve kent içi ulaşımın kamulaştırılmasını talep ediyoruz. Çünkü ulaşım her birey için kamusal bir haktır.” Engin KORKMAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.