Tepkilerin odağındaki Taş’tan savunma

GÜNDEM 21.10.2021 - 16:47, Güncelleme: 21.10.2021 - 16:47
 

Tepkilerin odağındaki Taş’tan savunma

“Büyükşehir’e verilecek kredileri biz onaylıyoruz” sözleri tepki çeken AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, açıklamasını Meclis’e taşıyan CHP’li Budak’a, “Suni gündem yaratıyor” diyerek cevap verdi

haberimizvar.net- AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında “Büyükşehir Belediyesi’nin kullanacağı krediler için bakanlık bizi arıyor. Biz onay verirsek kredi çıkıyor” açıklamasında bulunmuştu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman  Budak, AKP’li Taş’ın açıklamalarını Meclis’e soru önergesi olarak sundu. Çetin’e cevap veren AKP İl Başkanı Taş, sözlerinin arkasında olduğunu yineledi.  Taş, “2019 yılından bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesini 700 milyon dolayında kredi kullandığını hatırlatmak isteriz. Büyükşehir Meclisinde kredi taleplerinde AK Parti Grubu olarak şimdiye kadar olumlu oy kullandık. Meclisin kredi onayı alabilmesi için 3’te 2 çoğunluğunun onayı gerektiği, mecliste bulunan 106 üyenin 48’i Cumhur İttifakı’nın olduğunu, onay vermemiz durumunda Büyükşehir Belediyesi’nin kredi kullanmasının mümkün olacağını muhattaplara hatırlatmak isteriz. Şimdiye kadar Meclis Üyelerimizin kalkan elleri halkımızın daha fazla hizmete kavuşabilmesi içindir. Fakat 2,5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ele dokunur bir projesinin olmadığını görüyoruz. Ve tekrar soruyoruz bu 700 milyon nereye harcandı ? CHP’li yöneticiler acaba bu paraların nereye harcandığını biliyorlar mı” diye sordu.  CEVAP ALAMADIK  “Sorduğumuz soruların muhatapları cevap vermekten kaçarken farklı isimler cevap verme çabası içine girdiğini görmekteyiz” diyen Taş, “Hala Altın Portakal Film Festivali’ne ne kadar harcandığını, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek’in kendi reklamına ne kadar para ödediğini cevapları kocaman bir soru işareti olarak duruyor. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak’a tavsiyemiz milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakıp partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendi reklamına ne kadar para harcadığını konulan bir soru önergesini daha TBBM’ye vermesidir. Tüm bu sorulara cevap veremeyip, kullanılan kredilerin nereye harcandığını açıklayamayan CHP’li Budak, suni gündem yaratma çabası içindedir. Bunlar laf-ı güzaf … Sadede gelin diyorum ve tekrar soruyorum. 1- Altın Portakal’a ve Muhittin Böcek’in reklamına ne kadar harcadınız? 2- Çekilen kredileri nerelere kullandınız?  3-Tranvay ne zaman halkın kullanımına açılacak? Kamuoyuna saygı ile bildiririz” diye konuştu. 
“Büyükşehir’e verilecek kredileri biz onaylıyoruz” sözleri tepki çeken AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, açıklamasını Meclis’e taşıyan CHP’li Budak’a, “Suni gündem yaratıyor” diyerek cevap verdi

haberimizvar.net-  AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında “Büyükşehir Belediyesi’nin kullanacağı krediler için bakanlık bizi arıyor. Biz onay verirsek kredi çıkıyor” açıklamasında bulunmuştu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman  Budak, AKP’li Taş’ın açıklamalarını Meclis’e soru önergesi olarak sundu. Çetin’e cevap veren AKP İl Başkanı Taş, sözlerinin arkasında olduğunu yineledi.  Taş, “2019 yılından bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesini 700 milyon dolayında kredi kullandığını hatırlatmak isteriz. Büyükşehir Meclisinde kredi taleplerinde AK Parti Grubu olarak şimdiye kadar olumlu oy kullandık. Meclisin kredi onayı alabilmesi için 3’te 2 çoğunluğunun onayı gerektiği, mecliste bulunan 106 üyenin 48’i Cumhur İttifakı’nın olduğunu, onay vermemiz durumunda Büyükşehir Belediyesi’nin kredi kullanmasının mümkün olacağını muhattaplara hatırlatmak isteriz. Şimdiye kadar Meclis Üyelerimizin kalkan elleri halkımızın daha fazla hizmete kavuşabilmesi içindir. Fakat 2,5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ele dokunur bir projesinin olmadığını görüyoruz. Ve tekrar soruyoruz bu 700 milyon nereye harcandı ? CHP’li yöneticiler acaba bu paraların nereye harcandığını biliyorlar mı” diye sordu. 

CEVAP ALAMADIK 
“Sorduğumuz soruların muhatapları cevap vermekten kaçarken farklı isimler cevap verme çabası içine girdiğini görmekteyiz” diyen Taş, “Hala Altın Portakal Film Festivali’ne ne kadar harcandığını, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek’in kendi reklamına ne kadar para ödediğini cevapları kocaman bir soru işareti olarak duruyor. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak’a tavsiyemiz milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakıp partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendi reklamına ne kadar para harcadığını konulan bir soru önergesini daha TBBM’ye vermesidir. Tüm bu sorulara cevap veremeyip, kullanılan kredilerin nereye harcandığını açıklayamayan CHP’li Budak, suni gündem yaratma çabası içindedir. Bunlar laf-ı güzaf … Sadede gelin diyorum ve tekrar soruyorum. 1- Altın Portakal’a ve Muhittin Böcek’in reklamına ne kadar harcadınız? 2- Çekilen kredileri nerelere kullandınız?  3-Tranvay ne zaman halkın kullanımına açılacak? Kamuoyuna saygı ile bildiririz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.