Demirtaş’ın ilk romanı

GÜNDEM 13.01.2020 - 19:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Demirtaş’ın ilk romanı

Selahattin Demirtaş’ın “Seher” ve “Devran” isimli öykü kitaplarından sonra, “Leylan” adlı ilk romanı, 22 Ocak’ta Dipnot Yayınları’nca okura sunulacak.

haberimizvar.net-Halkların Demokratik Partisi (HDP)  eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Leylan” adlı ilk romanı, 22 Ocak’ta Dipnot Yayınları’nca okura sunulacak. Editörlüğünü İbrahim Yıldız’ın yaptığı eserin kapak tasarımı Başar Demirtaş’ın imzasını taşıyor. Demirtaş romanını, “Başak’a ve onun buğdaylarına: Delal’e, Dılda’ya…” diyerek eşi Başak Demirtaş ve çocuklarına ithaf etti. DİYARBAKIR’DAN İSTANBUL’A Selahattin Demirtaş’ın ilk romanı, “Yaşadığımız bu nefes aldırmayan, ‘tuhaf’ dönemin Diyarbakır’da başlayıp İstanbul’a, oradan Zürih’e uzanan ve Nusaybin’de sonlanan hikâyesi… Muktedirlerin kirli sırıtışlarına inat, hülyasının, serabının üzerine titreyen, acısını içinde koyultsa da yalan ve şiddet üzerine kurulu ‘zulüm makinesini’ sabırla, mizahla, yoldaşça dayanışmayla, zekâyla maskara eden insanlar: Kudret, Bedirhan, Sema, Mutlu, Zeliha ve sonrasında Celal. Hayatı ‘büyük insanlık’a zehretmeye yeminli o ‘makinenin’ katı/soğuk gerçekliğine bir an olsun gevşemeyen bir varoluş mücadelesiyle, bilgece bir meydan okuyuşla göğüs geren karakterler” cümleleriyle diye tanıtıldı. İKİ ÖYKÜ KİTABI YAYINLANDI Demirtaş’ın 2017’de Dipnot Yayınları’ndan çıkan “Seher” adlı ilk öykü kitabı kısa sürede çok satanlar listesine girmiş ve 14 dile çevrilmişti. Fransa’nın Medicis Edebiyat Ödülleri’ne aday gösterilen eserin İngilizce tercümesi de Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN International) tarafından 2018’de çeviri ödülüne değer görülmüştü.  Kitap ayrıca Fransa’da Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü’nü de almıştı. “Seher” kitabında yer alan “Ah Asuman” öyküsü, Ümit Kıvanç tarafından aynı adla sinemaya uyarlanmıştı. Senaryosunu Gaye Boralıoğlu’nın kaleme aldığı kısa film, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışmıştı. Demirtaş’ın ikinci öykü kitabı olan “Devran” ise 2019 yılında İletişim Yayınları’ndan yayımlanmıştı. “Devran”, sanatçılar Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından 11 Ocak 2020’de Yıldız Kenter Tiyatrosu’nda sahnelendi. 
Selahattin Demirtaş’ın “Seher” ve “Devran” isimli öykü kitaplarından sonra, “Leylan” adlı ilk romanı, 22 Ocak’ta Dipnot Yayınları’nca okura sunulacak.

haberimizvar.net-Halkların Demokratik Partisi (HDP)  eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Leylan” adlı ilk romanı, 22 Ocak’ta Dipnot Yayınları’nca okura sunulacak. Editörlüğünü İbrahim Yıldız’ın yaptığı eserin kapak tasarımı Başar Demirtaş’ın imzasını taşıyor. Demirtaş romanını, “Başak’a ve onun buğdaylarına: Delal’e, Dılda’ya…” diyerek eşi Başak Demirtaş ve çocuklarına ithaf etti.

DİYARBAKIR’DAN İSTANBUL’A

Selahattin Demirtaş’ın ilk romanı, “Yaşadığımız bu nefes aldırmayan, ‘tuhaf’ dönemin Diyarbakır’da başlayıp İstanbul’a, oradan Zürih’e uzanan ve Nusaybin’de sonlanan hikâyesi… Muktedirlerin kirli sırıtışlarına inat, hülyasının, serabının üzerine titreyen, acısını içinde koyultsa da yalan ve şiddet üzerine kurulu ‘zulüm makinesini’ sabırla, mizahla, yoldaşça dayanışmayla, zekâyla maskara eden insanlar: Kudret, Bedirhan, Sema, Mutlu, Zeliha ve sonrasında Celal. Hayatı ‘büyük insanlık’a zehretmeye yeminli o ‘makinenin’ katı/soğuk gerçekliğine bir an olsun gevşemeyen bir varoluş mücadelesiyle, bilgece bir meydan okuyuşla göğüs geren karakterler” cümleleriyle diye tanıtıldı.

İKİ ÖYKÜ KİTABI YAYINLANDI

Demirtaş’ın 2017’de Dipnot Yayınları’ndan çıkan “Seher” adlı ilk öykü kitabı kısa sürede çok satanlar listesine girmiş ve 14 dile çevrilmişti. Fransa’nın Medicis Edebiyat Ödülleri’ne aday gösterilen eserin İngilizce tercümesi de Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN International) tarafından 2018’de çeviri ödülüne değer görülmüştü.  Kitap ayrıca Fransa’da Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü’nü de almıştı. “Seher” kitabında yer alan “Ah Asuman” öyküsü, Ümit Kıvanç tarafından aynı adla sinemaya uyarlanmıştı. Senaryosunu Gaye Boralıoğlu’nın kaleme aldığı kısa film, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışmıştı. Demirtaş’ın ikinci öykü kitabı olan “Devran” ise 2019 yılında İletişim Yayınları’ndan yayımlanmıştı. “Devran”, sanatçılar Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından 11 Ocak 2020’de Yıldız Kenter Tiyatrosu’nda sahnelendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.