'Işık Saçan Fenerler' sergisi açıldı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.11.2023 - 12:06, Güncelleme: 06.11.2023 - 12:06
 

'Işık Saçan Fenerler' sergisi açıldı

Ressam Mustafa Ağaoğlu'nun gece denizde gemilere ışıklarıyla yol gösteren 'deniz fenerleri' konulu resim çalışmaları Antalya'da sanatseverle buluştu.

haberimizvar.net-  Muratpaşa Belediyesi fuayesindeki Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde hayatta olmayan emekli öğretmen Feruhsat Ağaoğlu'na ithafen açılan sergiye ilgi yoğun oldu. Serginin kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şubesi Başkanı Füsun Ağaoğlu Urunga, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Konyaaltı Şubesi Başkanı Alev Küner, sergi sahibi ressam Mustafa Ağaoğlu birlikte kesti.  IŞIK SAÇAN FENERLER Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan ressam Mustafa Ağaoğlu, ülkemizde Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde denizlerde geceleri yanan ışıklarıyla gemilere yol gösteren Kızkulesi, İnceburun, Kerempe, Amasra, İğneada, Şile, Rumeli, Fenerbahçe, Ahırkapı, Yeşilköy, Sivrice, Polente, Sarpıncık, Hüseyin Burnu, Deveboynu, Gelidonya, Alanya, Bababurnu, Yason adlı deniz fenerlerini tuvallerine resmetti. BİRER BİLGE GİBİLER Ressam Mustafa Ağaoğlu, "Deniz fenerleri sadece ülkemizde değil tüm dünyada bulunduğu yerin simgesi olmuşlar. Oldukça derin anlamlar taşıyan yapılardır. Kimi şehrin göbeğinde kimi ıssızlığa gömülmüş bir şekilde dalgaları sırtlamaya ve güçlü ışık huzmeleriyle gemilere yol göstermeye devam ediyor. Fenerlerden bazısı romantik bir aşk, bazısı cesur bir kahraman, bazısı ise sabırlı birer bilge gibi" dedi.  Sergide, Mustafa Ağaoğlu'nun tuvallerine yağlıboya tekniğiyle aktardığı, kimi mendirekler üzerinde, kimi kıyılar da bir tepenin üzerinde yanıp sönen 19 deniz feneri resmi yer aldı. Resimlerin satışından sağlanacak gelir, sosyal projelerde kullanılmak üzere Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği'ne aktarılacak. 
Ressam Mustafa Ağaoğlu'nun gece denizde gemilere ışıklarıyla yol gösteren 'deniz fenerleri' konulu resim çalışmaları Antalya'da sanatseverle buluştu.

haberimizvar.net-  Muratpaşa Belediyesi fuayesindeki Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde hayatta olmayan emekli öğretmen Feruhsat Ağaoğlu'na ithafen açılan sergiye ilgi yoğun oldu. Serginin kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şubesi Başkanı Füsun Ağaoğlu Urunga, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Konyaaltı Şubesi Başkanı Alev Küner, sergi sahibi ressam Mustafa Ağaoğlu birlikte kesti. 

IŞIK SAÇAN FENERLER

Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan ressam Mustafa Ağaoğlu, ülkemizde Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde denizlerde geceleri yanan ışıklarıyla gemilere yol gösteren Kızkulesi, İnceburun, Kerempe, Amasra, İğneada, Şile, Rumeli, Fenerbahçe, Ahırkapı, Yeşilköy, Sivrice, Polente, Sarpıncık, Hüseyin Burnu, Deveboynu, Gelidonya, Alanya, Bababurnu, Yason adlı deniz fenerlerini tuvallerine resmetti.

BİRER BİLGE GİBİLER

Ressam Mustafa Ağaoğlu, "Deniz fenerleri sadece ülkemizde değil tüm dünyada bulunduğu yerin simgesi olmuşlar. Oldukça derin anlamlar taşıyan yapılardır. Kimi şehrin göbeğinde kimi ıssızlığa gömülmüş bir şekilde dalgaları sırtlamaya ve güçlü ışık huzmeleriyle gemilere yol göstermeye devam ediyor. Fenerlerden bazısı romantik bir aşk, bazısı cesur bir kahraman, bazısı ise sabırlı birer bilge gibi" dedi. 

Sergide, Mustafa Ağaoğlu'nun tuvallerine yağlıboya tekniğiyle aktardığı, kimi mendirekler üzerinde, kimi kıyılar da bir tepenin üzerinde yanıp sönen 19 deniz feneri resmi yer aldı. Resimlerin satışından sağlanacak gelir, sosyal projelerde kullanılmak üzere Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği'ne aktarılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.