'Kahve Bahane' sergisi

KÜLTÜR 04.09.2023 - 14:42, Güncelleme: 04.09.2023 - 14:42
 

'Kahve Bahane' sergisi

Antalya'da yaşayan ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı kahve ve kahve fincanı temalı sanat eserlerini parkta açık havada sergileyip sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü'nden 2020 yılında 'onur öğrencisi' olarak mezun olan ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı proje çalışmalarını park ve bahçelerde, kafeteryalar da açık havada sergileyerek resim sanatını halkla buluşturuyor. Ressam Sabahat Özkan, proje çalışmalarını İstanbul'a da taşımış, 4'üncü kişisel resim sergisini geçtiğimiz Ocak ayında Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açmış, sanatçı ve sanatseverlerin yoğun ilgisini görmüştü. Özkan, 'Kahve Bahane' adlı projesine akrilik boya tekniğiyle çalışılmış yeni eserlerde kazandırdı. BAŞKAN BÖCEK, HAYRAN KALDI Resimlerini Karaalioğlu Parkı'nda da sergileyen Sabahat Özkan'ın eserlerini Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'te hayranlıkla inceledi. Başkan Böcek, "Antalya, turizmin yanında kültür-sanat şehridir. Şehrimizin kültür-sanat yaşamına katkı sunan sanatçılarımıza, sanat kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye olarak sanatın ve sanatçının hep yanındayız" dedi ve Özkan'ı kutladı.   3 ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM Ahmet Yasevi Uluslararası Kazak Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans yapan Sabahat Özkan, İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Doktora Programı'nda da 'doktor' unvanını alıp mezun olmuştu. Özkan, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nde de halen öğrenci. Ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı eserlerinin hikâyesini ise şöyle özetledi; "Kahvenin güzel kokusunu, damakta bıraktığı tadı ve muhabbete kattığı anlamı renklerin büyülü dünyasında sanatseverlerle paylaşmak istedim. 'Gönül ne kahve ister ne de kahvehane. Gönül sadece sohbet ister, kahve ise bahane' gibi deyimler Türk kahvesinin günlük hayattaki etkisini gösteriyor. Her gün güne kahve içerek başlıyoruz. Hayatımızda önemi büyük olan kahve, sohbetlerin en kıymetli eşlikçisidir. 'Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var' söylemleri de zihinlerde yer etti."  'Kahve Bahane' adlı kısa süreli sergide ressam Sabahat Özkan'ın 30 adet akrilik boya ile çalışılmış 'kahve ve kahve fincan' temalı eserleri yer aldı. Özkan'ın resim eğitimi verdiği geleceğin ressamları çocuklar da eserleriyle sergiye destek verdi.
Antalya'da yaşayan ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı kahve ve kahve fincanı temalı sanat eserlerini parkta açık havada sergileyip sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü'nden 2020 yılında 'onur öğrencisi' olarak mezun olan ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı proje çalışmalarını park ve bahçelerde, kafeteryalar da açık havada sergileyerek resim sanatını halkla buluşturuyor. Ressam Sabahat Özkan, proje çalışmalarını İstanbul'a da taşımış, 4'üncü kişisel resim sergisini geçtiğimiz Ocak ayında Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açmış, sanatçı ve sanatseverlerin yoğun ilgisini görmüştü. Özkan, 'Kahve Bahane' adlı projesine akrilik boya tekniğiyle çalışılmış yeni eserlerde kazandırdı.

BAŞKAN BÖCEK, HAYRAN KALDI

Resimlerini Karaalioğlu Parkı'nda da sergileyen Sabahat Özkan'ın eserlerini Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'te hayranlıkla inceledi. Başkan Böcek, "Antalya, turizmin yanında kültür- sanat şehridir. Şehrimizin kültür- sanat yaşamına katkı sunan sanatçılarımıza, sanat kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye olarak sanatın ve sanatçının hep yanındayız" dedi ve Özkan'ı kutladı.  

3 ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM

Ahmet Yasevi Uluslararası Kazak Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans yapan Sabahat Özkan, İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Doktora Programı'nda da 'doktor' unvanını alıp mezun olmuştu. Özkan, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nde de halen öğrenci. Ressam Sabahat Özkan, 'Kahve Bahane' adlı eserlerinin hikâyesini ise şöyle özetledi;

"Kahvenin güzel kokusunu, damakta bıraktığı tadı ve muhabbete kattığı anlamı renklerin büyülü dünyasında sanatseverlerle paylaşmak istedim. 'Gönül ne kahve ister ne de kahvehane. Gönül sadece sohbet ister, kahve ise bahane' gibi deyimler Türk kahvesinin günlük hayattaki etkisini gösteriyor. Her gün güne kahve içerek başlıyoruz. Hayatımızda önemi büyük olan kahve, sohbetlerin en kıymetli eşlikçisidir. 'Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var' söylemleri de zihinlerde yer etti." 

'Kahve Bahane' adlı kısa süreli sergide ressam Sabahat Özkan'ın 30 adet akrilik boya ile çalışılmış 'kahve ve kahve fincan' temalı eserleri yer aldı. Özkan'ın resim eğitimi verdiği geleceğin ressamları çocuklar da eserleriyle sergiye destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.