Kaleiçi tango ile renklendi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.11.2023 - 12:38, Güncelleme: 13.11.2023 - 12:38
 

Kaleiçi tango ile renklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Antalya Kültür Yolu Festivali' kapsamında sanatçılar, 'Tango Global' adlı konseri verdi. 'Grup Aspendos Ensemple'nin sanatçıları tarihi Kaleiçi semtini tango dansı ve şarkılarıyla renklendirdi.

haberimizvar.net- Kaleiçi’nde Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı bir otelin bünyesindeki sanat merkezinde yerli ve yabancı tango severler bir araya geldi. Opera sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi'nin projesi olan 'Aspendos Ensemple' adlı grup 'Tango Global' adlı konserle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Grubun solistleri soprano Nurdan Küçükekmekçi, piyanist Marvida Hüseyinova, viyolonsel Veronica Yeliz Efe, kontrabas Pelin Atay oldu. KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NE DESTEK Sanat merkezinin yöneticisi Rengin Ekmekçioğlu, 'Tango Global' adlı konser ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 'Antalya Kültür Yolu Festivali'ne katkıda bulunmayı, festivalin bir parçası olmayı amaçladıklarını belirtti. Ekmekçioğlu, "Tango, Arjantin halkının yarattığı bir dans türü. Tango dansı, zaman içinde bütün dünya ülkelerine yayılmış, bugün bizim ülkemizde de keyifle izleniyor, eğitimleri veriliyor" dedi. ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ Soprano Nurdan Küçükekmekçi ilk olarak dünyaca ünlü bestecilerden A. Piazzola'nın eseri 'Libertango'yu piyano, viyolonsel, kontra bas eşliğinde opera dilinle seslendirdi. Küçükekmekçi, J.Gade'nin 'Jalousie tango', G. Cınquetti'nin 'Tango dele Rose (dans)', A. Villoldo'nun 'El Choclo (Kiss of fıre)', K. Well'in 'Youkali', C. Gabrıel'in 'Poruna Cabezza', G. Bregovic'in 'Underground tango (dans)', Türk besteci Necdet Koyutürk'ün 'Papatya Gibisin', 'Mazi Kalbimde Bir yaradır', R. Galiano'nun 'Claude Tango', A. Piazzola'nın 'Yo soy Maria' adlı eserlerini yorumladı. Bazı eserlere bir çiftte danslarıyla eşlik etti. Rengin Ekmekçioğlu, konsere katılan sanatçılara çiçeklerle teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Antalya Kültür Yolu Festivali' kapsamında sanatçılar, 'Tango Global' adlı konseri verdi. 'Grup Aspendos Ensemple'nin sanatçıları tarihi Kaleiçi semtini tango dansı ve şarkılarıyla renklendirdi.

haberimizvar.net- Kaleiçi’nde Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı bir otelin bünyesindeki sanat merkezinde yerli ve yabancı tango severler bir araya geldi. Opera sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi'nin projesi olan 'Aspendos Ensemple' adlı grup ' Tango Global' adlı konserle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Grubun solistleri soprano Nurdan Küçükekmekçi, piyanist Marvida Hüseyinova, viyolonsel Veronica Yeliz Efe, kontrabas Pelin Atay oldu.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NE DESTEK

Sanat merkezinin yöneticisi Rengin Ekmekçioğlu, ' Tango Global' adlı konser ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 'Antalya Kültür Yolu Festivali'ne katkıda bulunmayı, festivalin bir parçası olmayı amaçladıklarını belirtti. Ekmekçioğlu, "Tango, Arjantin halkının yarattığı bir dans türü. Tango dansı, zaman içinde bütün dünya ülkelerine yayılmış, bugün bizim ülkemizde de keyifle izleniyor, eğitimleri veriliyor" dedi.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ

Soprano Nurdan Küçükekmekçi ilk olarak dünyaca ünlü bestecilerden A. Piazzola'nın eseri 'Libertango'yu piyano, viyolonsel, kontra bas eşliğinde opera dilinle seslendirdi. Küçükekmekçi, J.Gade'nin 'Jalousie tango', G. Cınquetti'nin ' Tango dele Rose (dans)', A. Villoldo'nun 'El Choclo (Kiss of fıre)', K. Well'in 'Youkali', C. Gabrıel'in 'Poruna Cabezza', G. Bregovic'in 'Underground tango (dans)', Türk besteci Necdet Koyutürk'ün 'Papatya Gibisin', 'Mazi Kalbimde Bir yaradır', R. Galiano'nun 'Claude Tango', A. Piazzola'nın 'Yo soy Maria' adlı eserlerini yorumladı. Bazı eserlere bir çiftte danslarıyla eşlik etti. Rengin Ekmekçioğlu, konsere katılan sanatçılara çiçeklerle teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.