'Kasa yemini' ettiler

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.03.2024 - 12:15, Güncelleme: 31.03.2024 - 12:15
 

'Kasa yemini' ettiler

Antalya'da yerel seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00'da başladı. Sandık görevlileri oy verme işlemi öncesinde 'sandık yemini' ettiler.

haberimizvar.net- Türkiye'de 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yönetim seçmek için 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacağı seçimlere, 34 siyasi partiye katılırken, kayıtlı toplam seçmen sayısı ise 61,4 milyon olarak duyuruldu. Bu rakamlar Antalya'da ise 1 milyon 925 bin 946 seçmen olarak açıklanırken, 6 bin 40 sandıkta oy kullanacak. Yerel yönetimin değişeceği seçimler önceden sandık görevlileri, saat 06.30'da okullara geldi. Sandık başkanları, memurlar ve parti görevlileri hazırlıklarını yaptı. Görevliler, "Hiçbir tesir yetkisi olmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapılacaka namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim" diyerek yemin etti. Görevliler yeminlerinin ardından çuvaldan çıkardıkları oy pusularını kontrol ettikten sonra mühürledi. 
Antalya'da yerel seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00'da başladı. Sandık görevlileri oy verme işlemi öncesinde 'sandık yemini' ettiler.

haberimizvar.net- Türkiye'de 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yönetim seçmek için 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacağı seçimlere, 34 siyasi partiye katılırken, kayıtlı toplam seçmen sayısı ise 61,4 milyon olarak duyuruldu. Bu rakamlar Antalya'da ise 1 milyon 925 bin 946 seçmen olarak açıklanırken, 6 bin 40 sandıkta oy kullanacak.

Yerel yönetimin değişeceği seçimler önceden sandık görevlileri, saat 06.30'da okullara geldi. Sandık başkanları, memurlar ve parti görevlileri hazırlıklarını yaptı. Görevliler, "Hiçbir tesir yetkisi olmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapılacaka namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim" diyerek yemin etti.

Görevliler yeminlerinin ardından çuvaldan çıkardıkları oy pusularını kontrol ettikten sonra mühürledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.