Kemer 'Kültür Evi'nde yaşayacak

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2023 - 10:39, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:39
 

Kemer 'Kültür Evi'nde yaşayacak

Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanılan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

haberimizvar.net- Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin ve Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar eşlik etti. Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindekiler, kültür evinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek projeyi yapan firma yetkililerinden ve elinde bulunan birçok değerli eseri kültür evine bağışlayacak olana tarihçi Ramazan Kar’dan bilgi aldı. Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanılan ve son hızıyla devam eden Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek. Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi. “ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE” Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 1968 yılında jandarma karakolu olarak yapılan binanın artık Kültür Evi’ne dönüştürüldüğünü belirterek, “Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar buranın sorumlusu olacak. Ramazan Kar’ın elinde bulunan çok değerli materyaller var. Bu materyalleri buraya yerleştirecekler. Kültür Evi’nin turistlerin çok fazla ziyaret ettiği Liman Caddesi üzerinde bulunması da turizme büyük katkı sağlayacak” dedi. Yerel Tarihçi Ramazan Kar ise Kemer Belediyesi Kültür Evi’nin Kemer’in bir kent belleği ve kültür merkezi olacağını ifade ederek, “Kemerliler burada ortak miras değerlerini saklayacak ve sergileyecek. Amacımız çocuklarımızın bilmediklerini burada öğrenmelerini sağlamak ve memleketimizin kültürünü, sanatını ve yaşam şeklini Kemer’e gelen misafirlere anlatmak” diye konuştu.
Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanılan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

haberimizvar.net- Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin ve Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar eşlik etti. Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindekiler, kültür evinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek projeyi yapan firma yetkililerinden ve elinde bulunan birçok değerli eseri kültür evine bağışlayacak olana tarihçi Ramazan Kar’dan bilgi aldı.

Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanılan ve son hızıyla devam eden Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi.

“ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE”

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 1968 yılında jandarma karakolu olarak yapılan binanın artık Kültür Evi’ne dönüştürüldüğünü belirterek, “Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar buranın sorumlusu olacak. Ramazan Kar’ın elinde bulunan çok değerli materyaller var. Bu materyalleri buraya yerleştirecekler. Kültür Evi’nin turistlerin çok fazla ziyaret ettiği Liman Caddesi üzerinde bulunması da turizme büyük katkı sağlayacak” dedi.

Yerel Tarihçi Ramazan Kar ise Kemer Belediyesi Kültür Evi’nin Kemer’in bir kent belleği ve kültür merkezi olacağını ifade ederek, “Kemerliler burada ortak miras değerlerini saklayacak ve sergileyecek. Amacımız çocuklarımızın bilmediklerini burada öğrenmelerini sağlamak ve memleketimizin kültürünü, sanatını ve yaşam şeklini Kemer’e gelen misafirlere anlatmak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.