MHP’Lİ Başkan bakana kritik sorun

SİYASET 16.11.2023 - 11:24, Güncelleme: 16.11.2023 - 11:24
 

MHP’Lİ Başkan bakana kritik sorun

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya’ya gelen turist yoğunluğunu şehir merkezine çekmek için yapılan çalışmalar olup olmadığını sordu.

haberimizvar.net- MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya’nın “Turizmin Başkenti” unvanını fazlasıyla hak etse de gelen turisti kent merkezine çekmekte sıkıntılar yaşandığını bildirdi. MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya’ya gelen turist yoğunluğunu şehir merkezine çekmek için yapılan çalışmalar olup olmadığını sordu. Turizm ve Kültür Bakanlığı bütçesinin komisyondaki görüşmelerinde konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Bakan Ersoy’dan, son yıllarda gastronomi ve sağlık turizminde yapılan çalışmalarla ilgili olarak sorular yöneltti. Turizmin ülkemizde onlarca iş koluyla doğrudan ve bir o kadarıyla da dolaylı ilişkisi bulunduğuna işaret eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Bakanlık bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasında özetle şöyle dedi: MHP'Lİ BAŞKAN BAKANA KRİTİK SORUN  DENİZ, KUM, GÜNEŞ “Turizm sektörünün istihdama kattığı değer ülke ekonomimiz için son derece önemli bir lokomotiftir.  Hepimizin bildiği üzere, Antalya’mız her ne kadar Güneş’in başkenti olarak adlandırılıp ünlense de 640 km’lik eşsiz sahillerinin yanı sıra doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla da “deniz, kum, güneş” üçlemesine alternatif olarak turizmin diğer birçok dalında da adından söz ettirmektedir.  EKO TURİZM Eko turizmden, doğa turizmine, kültür turizminden, spor turizmine, inanç turizminden, kongre turizmine, mağara turizminden, kamp ve karavan turizmine ve pek bilinmese de kış turizmine ve son zamanlarda ise sağlık turizm noktasında da gözde bir şehir olma konumuna gelmiş olan Antalya’mızın kendisine atfedilen “Turizmin Başkenti” unvanını fazlasıyla hak ettiğini gururla söylemek istiyorum. ŞEHİR TURİZMİ BİTMEZ Antalya’mızda turizm sezonunun mayısta açılıp eylülde bitmez yılın 12 ayı Antalya dünyanın her yerinden misafir ağırlayan bir şehirdir. Şehrimizde gerçekleştirilen kongre, sempozyum, toplantı gibi etkinlikler Antalya’mızda sürdürülen diğer turizm faaliyetlerinin geliştirilerek yaygınlaşmasın da önemli bir katkı sağlamaktadır. Antalya’mız 2021 yılından itibaren turizmde çok şükür toparlanmaya başlamış ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 2023’ün Ekim ayı sonunda yeni bir rekor kırarak 6 Kasım 2023 itibari ile 15 milyon 1000 turiste ulaşarak yeni bir rekor kırmıştır. Bu sayı Antalya’mız ve ülkemiz için son derece önemli bir rakam olsa da Antalya’nın potansiyeli ve turizm çeşitliliği açısından daha yüksek rakamlara çıkması en büyük temennimizdir.”  
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya’ya gelen turist yoğunluğunu şehir merkezine çekmek için yapılan çalışmalar olup olmadığını sordu.

haberimizvar.net-  MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya’nın “Turizmin Başkenti” unvanını fazlasıyla hak etse de gelen turisti kent merkezine çekmekte sıkıntılar yaşandığını bildirdi. MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya’ya gelen turist yoğunluğunu şehir merkezine çekmek için yapılan çalışmalar olup olmadığını sordu. Turizm ve Kültür Bakanlığı bütçesinin komisyondaki görüşmelerinde konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Bakan Ersoy’dan, son yıllarda gastronomi ve sağlık turizminde yapılan çalışmalarla ilgili olarak sorular yöneltti. Turizmin ülkemizde onlarca iş koluyla doğrudan ve bir o kadarıyla da dolaylı ilişkisi bulunduğuna işaret eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Bakanlık bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasında özetle şöyle dedi:

MHP'Lİ BAŞKAN BAKANA KRİTİK SORUN 

DENİZ, KUM, GÜNEŞ

“Turizm sektörünün istihdama kattığı değer ülke ekonomimiz için son derece önemli bir lokomotiftir. 

Hepimizin bildiği üzere, Antalya’mız her ne kadar Güneş’in başkenti olarak adlandırılıp ünlense de 640 km’lik eşsiz sahillerinin yanı sıra doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla da “deniz, kum, güneş” üçlemesine alternatif olarak turizmin diğer birçok dalında da adından söz ettirmektedir. 

EKO TURİZM

Eko turizmden, doğa turizmine, kültür turizminden, spor turizmine, inanç turizminden, kongre turizmine, mağara turizminden, kamp ve karavan turizmine ve pek bilinmese de kış turizmine ve son zamanlarda ise sağlık turizm noktasında da gözde bir şehir olma konumuna gelmiş olan Antalya’mızın kendisine atfedilen “Turizmin Başkenti” unvanını fazlasıyla hak ettiğini gururla söylemek istiyorum.

ŞEHİR TURİZMİ BİTMEZ

Antalya’mızda turizm sezonunun mayısta açılıp eylülde bitmez yılın 12 ayı Antalya dünyanın her yerinden misafir ağırlayan bir şehirdir. Şehrimizde gerçekleştirilen kongre, sempozyum, toplantı gibi etkinlikler Antalya’mızda sürdürülen diğer turizm faaliyetlerinin geliştirilerek yaygınlaşmasın da önemli bir katkı sağlamaktadır. Antalya’mız 2021 yılından itibaren turizmde çok şükür toparlanmaya başlamış ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 2023’ün Ekim ayı sonunda yeni bir rekor kırarak 6 Kasım 2023 itibari ile 15 milyon 1000 turiste ulaşarak yeni bir rekor kırmıştır. Bu sayı Antalya’mız ve ülkemiz için son derece önemli bir rakam olsa da Antalya’nın potansiyeli ve turizm çeşitliliği açısından daha yüksek rakamlara çıkması en büyük temennimizdir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.