Öğrenciler sokakta sabahlamaya devam

GÜNDEM 22.09.2021 - 12:14, Güncelleme: 22.09.2021 - 12:14
 

Öğrenciler sokakta sabahlamaya devam

Fahiş kiralar ve yurt ücretlerine karşı protesto başlatan öğrenciler birçok kentte gece nöbetini sürdürdü. Öğrenci Sendikası, “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz” açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net- Fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin başlattığı sokakta sabahlama eylemi devam ediyor. Barınma talebi ile parklarda sabahlayan öğrenciler İstanbul, Kocaeli, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte salı gecesi de nöbeti sürdürdü. Öğrenci Sendikası’ndan yapılan “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı açıklamada, “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı yüksek kiralara ve zamlara ses çıkartmak üzere nöbetimize davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. UTANÇ VE ŞAŞKINLIK VERİCİ BİR DURUM İstanbul’da Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelen öğrencileri ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Barış Atay da, öğrencilerin açtığı “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” pankartının önünde kısa bir açıklama yaptı. “Tüm gençlerin başlattığı bu direnişi selamlamaktan öte buradan bir çağrı yapmamız lazım. Bütün öğrenciler örgütlenmediği sürece, yaşadığımız sorunların çözümünün olamayacak” diyen Atay, şöyle konuştu: “Bu durum neresinden bakarsak bakalım hem utanç verici, hem şaşkınlık verici. Bu iktidarın hayatımızın nelerine kastedebileceğini gösteren çok çarpıcı bir gerçek. Bir tarafta, 291 milyon dolara ABD’de yapılan binalar, açılışta yapılan şovlar, AKP Genel Başkanının eşinin kullandığı milyonluk saatler, diğer tarafta Türkiye’de on binlerce öğrencinin şu an yaşadığı ve belki de önümüzdeki günlerde daha da yakıcı olarak yaşayacağı bir barınma sorunu var.” KİRA MI ÖDÜYORUZ, EV KRESİ Mİ BELLİ DEĞİL Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Kira mı ödüyoruz, ev kredisi mi belli değil. KYK geçinemediği için okurken çalışmak zorunda kalan binlerce üniversite öğrencisi bu sene ev kirasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Kiralar uçtu gidiyor, denetleyen yok. Ev sahipleri öğrencilere ‘Ya kiraya zam yaparım, ya da evden çıkasın’ baskısı yapıyor. Düşene bir tekmeyi de, milyarlarca lirayı çarçur eden KYK yurtlarına da zam yapmayı ihmal etmeyen iktidar atıyor. Evdeki hesap ne çarşıya ne okula uyuyor, hem kirayı ödeyip hem de geçinebilmenin hiçbir yolu yok”.  
Fahiş kiralar ve yurt ücretlerine karşı protesto başlatan öğrenciler birçok kentte gece nöbetini sürdürdü. Öğrenci Sendikası, “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz” açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net- Fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin başlattığı sokakta sabahlama eylemi devam ediyor. Barınma talebi ile parklarda sabahlayan öğrenciler İstanbul, Kocaeli, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte salı gecesi de nöbeti sürdürdü. Öğrenci Sendikası’ndan yapılan “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı açıklamada, “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı yüksek kiralara ve zamlara ses çıkartmak üzere nöbetimize davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

UTANÇ VE ŞAŞKINLIK VERİCİ BİR DURUM

İstanbul’da Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelen öğrencileri ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Barış Atay da, öğrencilerin açtığı “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” pankartının önünde kısa bir açıklama yaptı. “Tüm gençlerin başlattığı bu direnişi selamlamaktan öte buradan bir çağrı yapmamız lazım. Bütün öğrenciler örgütlenmediği sürece, yaşadığımız sorunların çözümünün olamayacak” diyen Atay, şöyle konuştu: “Bu durum neresinden bakarsak bakalım hem utanç verici, hem şaşkınlık verici. Bu iktidarın hayatımızın nelerine kastedebileceğini gösteren çok çarpıcı bir gerçek. Bir tarafta, 291 milyon dolara ABD’de yapılan binalar, açılışta yapılan şovlar, AKP Genel Başkanının eşinin kullandığı milyonluk saatler, diğer tarafta Türkiye’de on binlerce öğrencinin şu an yaşadığı ve belki de önümüzdeki günlerde daha da yakıcı olarak yaşayacağı bir barınma sorunu var.”

KİRA MI ÖDÜYORUZ, EV KRESİ Mİ BELLİ DEĞİL

Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Kira mı ödüyoruz, ev kredisi mi belli değil. KYK geçinemediği için okurken çalışmak zorunda kalan binlerce üniversite öğrencisi bu sene ev kirasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Kiralar uçtu gidiyor, denetleyen yok. Ev sahipleri öğrencilere ‘Ya kiraya zam yaparım, ya da evden çıkasın’ baskısı yapıyor. Düşene bir tekmeyi de, milyarlarca lirayı çarçur eden KYK yurtlarına da zam yapmayı ihmal etmeyen iktidar atıyor. Evdeki hesap ne çarşıya ne okula uyuyor, hem kirayı ödeyip hem de geçinebilmenin hiçbir yolu yok”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.