OHAL 3 yıl daha uzatılacak

GÜNDEM 09.07.2021 - 16:11, Güncelleme: 09.07.2021 - 16:11
 

OHAL 3 yıl daha uzatılacak

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile kamuda çalışanlara ilişkin birçok düzenlemeyi de içeren 18 kanun ve 2 KHK’da değişiklik öngören yeni torba kanun teklifini TBMM’ye sunuldu. İki haftalık gözaltı uygulaması ve OHAL üç yıl daha yürürlükte olacak.

haberimizvar.net-AKP milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren birçok düzenlemenin de içinde yer aldığı torba yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu. Yeni teklif ile terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek. Terörle mücadele kapsamında çıkarılan OHAL kararnameleri ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum atanması uygulaması da üç yıl boyunca devam edecek.  İKİ HAFTALIK GÖZALTINA DEVAM Teklifin yasalaşması durumunda iki haftalık gözaltı uygulaması, TMSF’nin şirketlere kayyum olarak atanması ve kamu görevlilerinin “terörle mücadele” adı altında görevden alınması uygulaması üç yıl daha yürürlükte olacak. Teklifte ayrıca, korucuların ücretinin asgari ücret altında kalmaması ve tütün ticareti yapanlara yönelik cezaların 1 yıl ertelenmesi de yer alıyor. Tarım Bakanlığından izin almadan tütün ticareti yapanlara verilen cezalar da bir yıl ertelenecek. 
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile kamuda çalışanlara ilişkin birçok düzenlemeyi de içeren 18 kanun ve 2 KHK’da değişiklik öngören yeni torba kanun teklifini TBMM’ye sunuldu. İki haftalık gözaltı uygulaması ve OHAL üç yıl daha yürürlükte olacak.

haberimizvar.net- AKP milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren birçok düzenlemenin de içinde yer aldığı torba yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu. Yeni teklif ile terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek. Terörle mücadele kapsamında çıkarılan OHAL kararnameleri ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum atanması uygulaması da üç yıl boyunca devam edecek. 

İKİ HAFTALIK GÖZALTINA DEVAM

Teklifin yasalaşması durumunda iki haftalık gözaltı uygulaması, TMSF’nin şirketlere kayyum olarak atanması ve kamu görevlilerinin “terörle mücadele” adı altında görevden alınması uygulaması üç yıl daha yürürlükte olacak. Teklifte ayrıca, korucuların ücretinin asgari ücret altında kalmaması ve tütün ticareti yapanlara yönelik cezaların 1 yıl ertelenmesi de yer alıyor. Tarım Bakanlığından izin almadan tütün ticareti yapanlara verilen cezalar da bir yıl ertelenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.