Özel ve vakıf hastaneleri de salgın hastanesi ilan edildi

GÜNDEM 20.03.2020 - 22:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Özel ve vakıf hastaneleri de salgın hastanesi ilan edildi

Yeni bir Korona genelgesi yayınlayan Sağlık Bakanlığı, tüm özel sağlık kuruşları ve vakıf hastanelerini pandemi (salgın) hastanesi ilan etti. Bu hastaneler yetersiz kalırsa 2. basamak yoğun bakım ünitesi bulunan hastaneler de pandemi hastanesi olarak hizmet verecek.

haberimizvar.net-Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelere yeni tip korona virüs (COVİD-19) genelgesi gönderdi ve alınacak tedbirleri sıraladı. Bugünden itibaren tüm özel sağlık kuruşları ve vakıf hastaneleri pandemi (salgın) hastanesi ilan edildi. 12 maddelik genelgede; hangi hastanelerin ‘pandemi hastanesi’ olarak nitelendirileceği açıklandı, hastane yönetimlerinin alması gereken önlemler anlatıldı. Genelgede, ‘Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur’ denildi.   YOĞUN BAKIM ÜNİTELİ HASTANELER   Genelgenin 2. maddesinde de, ‘Bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviyede erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler pandemi hastanesi olarak kabul edilir’ denildi. Genelgede, ‘Pandemi hastanelerinde, COVID-19 tanısı almış hastalar dışındaki hastaların hangi servis ve bakımlarda izleneceği belirlenmelidir’ ifadesi kullanıldı. Pandemi hastanelerinin yetersiz kaldığı yerlerde ise 2. Basamak erişkin yoğun bakım ünitesi bulunan hastanelerin de pandemi hastanesi olarak hizmet verecek şekilde organize edilmesi gerektiği belirtildi.   REZERVASYON SIRALAMASI YAPILSIN   Sağlık Bakanlığı genelgesinin 4. maddesinde ise; ‘Pandemi hastanelerinde, pandemi hastalarına ayrılmış bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirlenmeli ve bu vakalar için rezerve edilmelidir. Vaka sayısının artması durumunda diğer yoğun bakım ünitesi ve servislerin hangi sıra ile ayrılacağı belirlenmelidir. Tedavisi başlamış ve devam etmesi gereken hastaların bulunduğu; onkoloji-hematoloji ve radyasyon onkolojisi klinikleri, organ nakil klinikleri ve kemik iliği nakil merkezlerindeki yataklar mümkün olduğu kadar normal olarak kullanılmaya devam edilecektir’ tedbiri yer aldı.  
Yeni bir Korona genelgesi yayınlayan Sağlık Bakanlığı, tüm özel sağlık kuruşları ve vakıf hastanelerini pandemi (salgın) hastanesi ilan etti. Bu hastaneler yetersiz kalırsa 2. basamak yoğun bakım ünitesi bulunan hastaneler de pandemi hastanesi olarak hizmet verecek.

haberimizvar.net-Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelere yeni tip korona virüs (COVİD-19) genelgesi gönderdi ve alınacak tedbirleri sıraladı. Bugünden itibaren tüm özel sağlık kuruşları ve vakıf hastaneleri pandemi (salgın) hastanesi ilan edildi. 12 maddelik genelgede; hangi hastanelerin ‘pandemi hastanesi’ olarak nitelendirileceği açıklandı, hastane yönetimlerinin alması gereken önlemler anlatıldı. Genelgede, ‘Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur’ denildi.

 

YOĞUN BAKIM ÜNİTELİ HASTANELER

 

Genelgenin 2. maddesinde de, ‘Bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviyede erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler pandemi hastanesi olarak kabul edilir’ denildi. Genelgede, ‘Pandemi hastanelerinde, COVID-19 tanısı almış hastalar dışındaki hastaların hangi servis ve bakımlarda izleneceği belirlenmelidir’ ifadesi kullanıldı. Pandemi hastanelerinin yetersiz kaldığı yerlerde ise 2. Basamak erişkin yoğun bakım ünitesi bulunan hastanelerin de pandemi hastanesi olarak hizmet verecek şekilde organize edilmesi gerektiği belirtildi.

 

REZERVASYON SIRALAMASI YAPILSIN

 

Sağlık Bakanlığı genelgesinin 4. maddesinde ise; ‘Pandemi hastanelerinde, pandemi hastalarına ayrılmış bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirlenmeli ve bu vakalar için rezerve edilmelidir. Vaka sayısının artması durumunda diğer yoğun bakım ünitesi ve servislerin hangi sıra ile ayrılacağı belirlenmelidir. Tedavisi başlamış ve devam etmesi gereken hastaların bulunduğu; onkoloji-hematoloji ve radyasyon onkolojisi klinikleri, organ nakil klinikleri ve kemik iliği nakil merkezlerindeki yataklar mümkün olduğu kadar normal olarak kullanılmaya devam edilecektir’ tedbiri yer aldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.