Ressam Hekimoğlu'ndan 'Arayışlar' sergisi

KÜLTÜR 14.04.2022 - 14:07, Güncelleme: 14.04.2022 - 14:07
 

Ressam Hekimoğlu'ndan 'Arayışlar' sergisi

Resim öğretmenliği yanında müzikle de uğraşan ressam Hekimhan Hekimoğlu, resim çalışmalarını 'Arayışlar 3' adlı kişisel sergisinde sanat severlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan sergide farklı teknik ve tarzlarda çalışılan 40'dan fazla resim yer aldı. Müzik alanında da aranjör, besteci ve söz yazarı olarak albüm çalışmaları da yapan ressam Hekimhan Hekimoğlu, eserlerindeki arayışlarını ve serginin ana temasını "Aramak, düşünmenin eyleme dönüşen ilk adımıdır. Neyi aradığımız bizimle ilgilidir. Neyi arıyoruz, neler buluyoruz?" şeklinde özetledi. Sanatçı, çocuklara, gençlere resim sanatını sevdirerek öğrettiğini de ifade etti. Hekimoğlu, "Müzik nasıl ruhun gıdası olarak biliniyor ise resimde ruhun gıdasıdır. Resim yapmak sağlık açısından da son derece faydalı bir sanat dalıdır. İnsanı stresten uzaklaştırır, insan ruhunu dinlendirir" diye konuştu.
Resim öğretmenliği yanında müzikle de uğraşan ressam Hekimhan Hekimoğlu, resim çalışmalarını 'Arayışlar 3' adlı kişisel sergisinde sanat severlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan sergide farklı teknik ve tarzlarda çalışılan 40'dan fazla resim yer aldı. Müzik alanında da aranjör, besteci ve söz yazarı olarak albüm çalışmaları da yapan ressam Hekimhan Hekimoğlu, eserlerindeki arayışlarını ve serginin ana temasını "Aramak, düşünmenin eyleme dönüşen ilk adımıdır. Neyi aradığımız bizimle ilgilidir. Neyi arıyoruz, neler buluyoruz?" şeklinde özetledi.

Sanatçı, çocuklara, gençlere resim sanatını sevdirerek öğrettiğini de ifade etti. Hekimoğlu, "Müzik nasıl ruhun gıdası olarak biliniyor ise resimde ruhun gıdasıdır. Resim yapmak sağlık açısından da son derece faydalı bir sanat dalıdır. İnsanı stresten uzaklaştırır, insan ruhunu dinlendirir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.