Sezen'in 'Cumhuriyeti Sanatla Yaşamak' sergisi açıldı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.11.2023 - 16:34, Güncelleme: 09.11.2023 - 16:34
 

Sezen'in 'Cumhuriyeti Sanatla Yaşamak' sergisi açıldı

Antalyalı ressam Nuri Sezen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 'Cumhuriyeti Sanatla Yaşamak' adlı kişisel resim sergisi açtı. Sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

haberimizvar.net- Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, ressam Nuri Sezen, Yediarıklar Sanat Grubu'nun ressamları birlikte kesti. Sezen'in kendisine özgü teknikleriyle resmettiği doğa ve cumhuriyet sevgisini içeren 30 eserin yer aldığı sergi halk ozanlarının dinletisi eşliğinde gezildi. FARKLI KONULARDA ÜRETİM Çeşitli illerde resim öğretmenliği, son olarak da Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan ressam Nuri Sezen, seri çalışmalarıyla bugüne kadar narçiçekleri, dağlar, dağ keçileri, köylerdeki toprak damlar, tarlada çalışan kadınlar, teke zeybekleri, Çanakkale Zaferi, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, 23 Nisan Bayramı gibi birçok konularda sayısız eserler üretti, kişisel resim sergileri açtı. Sezen, atölyesinde onlarca ressam yetiştirip Antalya'ya kazandırdı. BASILI ESERLERE SAHİP Doğa ve doğa canlıları aşığı ressam Nuri Sezen'in 'Köyün Kitabı', 'Köyün Dili', 'Yörüklerin Dünyasında Keçiler' adlı yayımlanmış folklorik kitaplarının yanısıra, 'Görsel Estetiğin Temelleri',  'Sanatın Temel Kaynakları' adlı sanatçılara kaynak olabilecek basılı eserleri ve de 'Desen-Eksiz' adlı katalogu da bulunuyor.
Antalyalı ressam Nuri Sezen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 'Cumhuriyeti Sanatla Yaşamak' adlı kişisel resim sergisi açtı. Sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

haberimizvar.net- Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, ressam Nuri Sezen, Yediarıklar Sanat Grubu'nun ressamları birlikte kesti. Sezen'in kendisine özgü teknikleriyle resmettiği doğa ve cumhuriyet sevgisini içeren 30 eserin yer aldığı sergi halk ozanlarının dinletisi eşliğinde gezildi.

FARKLI KONULARDA ÜRETİM

Çeşitli illerde resim öğretmenliği, son olarak da Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan ressam Nuri Sezen, seri çalışmalarıyla bugüne kadar narçiçekleri, dağlar, dağ keçileri, köylerdeki toprak damlar, tarlada çalışan kadınlar, teke zeybekleri, Çanakkale Zaferi, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, 23 Nisan Bayramı gibi birçok konularda sayısız eserler üretti, kişisel resim sergileri açtı. Sezen, atölyesinde onlarca ressam yetiştirip Antalya'ya kazandırdı.

BASILI ESERLERE SAHİP

Doğa ve doğa canlıları aşığı ressam Nuri Sezen'in 'Köyün Kitabı', 'Köyün Dili', 'Yörüklerin Dünyasında Keçiler' adlı yayımlanmış folklorik kitaplarının yanısıra, 'Görsel Estetiğin Temelleri',  'Sanatın Temel Kaynakları' adlı sanatçılara kaynak olabilecek basılı eserleri ve de 'Desen-Eksiz' adlı katalogu da bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.