Şık’tan EXPO sorusu

EKONOMİ 23.08.2023 - 14:32, Güncelleme: 23.08.2023 - 14:32
 

Şık’tan EXPO sorusu

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Antalya’da dev bir yatırım alan EXPO Alanı’nın çürümeye terk edilmesi ve sonrasında da parsel parsel satışa sunulmasına ilişkin soru önergesi verdi.

haberimizvar.net- Şık, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yönetti; “Antalya ilimizde yapımı 2016 yılında tamamlanan ve toplamda 1 milyar 700 milyon Türk Lirasına mal olan EXPO Alanı, önce çürümeye terk edilmiş; sonra da bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından parsellenerek satışa sunulmuştur. Bu bağlamda; Bu proje ile kamuyu zarara, doğayı tahribata uğratanlar hakkında yürütülen bir soruşturma var mıdır? Tanıtımlarında “gelecek nesiller için yeşil bir dünya” sloganı kullanılan ve Türkiye’nin ilk botanik EXPO’su olarak inşa edilen bu alanın parsellenerek imara açılması, ekolojik krizi çok yakıcı biçimde yaşayan ülkemiz için bir felaket değil midir?”  
Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Antalya’da dev bir yatırım alan EXPO Alanı’nın çürümeye terk edilmesi ve sonrasında da parsel parsel satışa sunulmasına ilişkin soru önergesi verdi.

haberimizvar.net- Şık, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yönetti;

“Antalya ilimizde yapımı 2016 yılında tamamlanan ve toplamda 1 milyar 700 milyon Türk Lirasına mal olan EXPO Alanı, önce çürümeye terk edilmiş; sonra da bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından parsellenerek satışa sunulmuştur.

Bu bağlamda;

Bu proje ile kamuyu zarara, doğayı tahribata uğratanlar hakkında yürütülen bir soruşturma var mıdır?

Tanıtımlarında “gelecek nesiller için yeşil bir dünya” sloganı kullanılan ve Türkiye’nin ilk botanik EXPO’su olarak inşa edilen bu alanın parsellenerek imara açılması, ekolojik krizi çok yakıcı biçimde yaşayan ülkemiz için bir felaket değil midir?”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.