"Şoförün emeğini çalıyorlar"

YEREL 13.10.2023 - 15:47, Güncelleme: 13.10.2023 - 15:47
 

"Şoförün emeğini çalıyorlar"

Antalya'da özel toplu taşıma araçlarının şoförlerinin 24 bin TL. maaş almalarına rağmen, sigortalarının asgari ücret üzerinden ödendiği, araçlarda iki şoför çalıştırılması gerekirken, masrafı düşürmek için tek şoförün 18 saat çalıştırıldığı iddia ediliyor. "Şoförlerin emeğini çalıyorlar" diyen Antalya Ulaşım Derneği Başkan Yardımcısı Elçin Güner, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)yetkilerinin denetim yapmasını istediklerini söyledi

haberimizvar.net- Antalyanın Gündemi / Berfin Çağdaş'ın özel haberine göre; Antalya’daki ulaşım sorunu her geçen gün artarken gözler ulaşım esnafının çalışma koşullarına çevrildi. Çok zor şartlarda çalıştıklarını söyleyen Antalya Ulaşım Dernek Başkanı Yardımcısı Elçin Güner, şoförlerin 24 bin TL maaş almasına rağmen asgari ücret üzerinden sigortalarının ödendiğini ileri sürdü. Elçin Güner, bu konuyu sık sık gündeme getirdiklerini ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hiçbir işlem yapmadığını iddia etti. Güner, özel toplu taşıma araçlarında iki şoför çalıştırılması gerekirken masrafı düşürmek için tek şoförü 18 saat çalıştırdıklarını dile getirdi.   “ŞOFÖRÜN EMEĞİNİ ÇALIYORLAR” Basında çıkan şoförlere 24 bin lira maaş verileceği haberlerine ateş püsküren Güner, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ile ilgili zehir zemberek iddialarda bulundu. Güner, “Yasin Arslan basına yaptığı demeçle 24 bin maaşla şoför bulamadıklarını ifade etti. Ancak Sosyal Sigorta Kurumu ise 24 bin maaş veriyorsun ama sigortayı neden maaş ücretinin altında çalıştırıyorsun demiyor. Şoförün emeğinden çalıyorlar. İleride emekli olduklarında ücretlerin az almasına sebep oluyorlar kimsede buna dur demiyor” ifadelerini kullandı. “ÜÇÜNCÜ KİŞİYE KİRAYA VERİLİYOR” Verilen maaşın yetmediğini vurgulayan Elçin Güner, depolama alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istediklerini vurgulayarak, yaptığı açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel zamanında meclis kararıyla depolama alanlarının 10 yıllığına Yasin Arslan’a verildiğini Arslan’ın ise depolama alanlarını üçüncü şahıslara kiraya verdiğini savundu. Güner, “Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, zamanında meclis kararı ile depolama alanlarını Yasin Arslan’a 10 yıllık kiralayıp kira ücretini ise bin liraya kiraya verdiklerini Yasin Arslan ise depolama alanlarını üçüncü kişiye 4 bin 500, 5 bin liraya kiraya veriyor” dedi. “MECLİS KARARIYLA İPTAL ETSİNLER” Kiraya verilen depolama alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istediklerini dile getiren Güner, depolamanın kiraya verilmesini meclis kararıyla iptal edebileceklerini dile getirdi. Güner, “Biz bunu da dile getirdik. Bu meclis kararıyla iptal edilsin çünkü o zaman meclis kararıyla verilmişti. Biz Depolama Alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istiyoruz. Eğer EKDAĞ’a geçerse biz daha uyguna yemek yiyip içebileceğiz. Diğer türlü 24 bin lira alınan maaşın en az 10 binini yemeğe veriyoruz. Geriye kalan 14 bin ile de şoförler niye çalışsın çalışmasına değmiyor” ifadelerini kullandı. 
Antalya'da özel toplu taşıma araçlarının şoförlerinin 24 bin TL. maaş almalarına rağmen, sigortalarının asgari ücret üzerinden ödendiği, araçlarda iki şoför çalıştırılması gerekirken, masrafı düşürmek için tek şoförün 18 saat çalıştırıldığı iddia ediliyor. "Şoförlerin emeğini çalıyorlar" diyen Antalya Ulaşım Derneği Başkan Yardımcısı Elçin Güner, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)yetkilerinin denetim yapmasını istediklerini söyledi

haberimizvar.net- Antalyanın Gündemi / Berfin Çağdaş'ın özel haberine göre; Antalya’daki ulaşım sorunu her geçen gün artarken gözler ulaşım esnafının çalışma koşullarına çevrildi. Çok zor şartlarda çalıştıklarını söyleyen Antalya Ulaşım Dernek Başkanı Yardımcısı Elçin Güner, şoförlerin 24 bin TL maaş almasına rağmen asgari ücret üzerinden sigortalarının ödendiğini ileri sürdü. Elçin Güner, bu konuyu sık sık gündeme getirdiklerini ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hiçbir işlem yapmadığını iddia etti. Güner, özel toplu taşıma araçlarında iki şoför çalıştırılması gerekirken masrafı düşürmek için tek şoförü 18 saat çalıştırdıklarını dile getirdi.  

“ŞOFÖRÜN EMEĞİNİ ÇALIYORLAR”

Basında çıkan şoförlere 24 bin lira maaş verileceği haberlerine ateş püsküren Güner, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ile ilgili zehir zemberek iddialarda bulundu. Güner, “Yasin Arslan basına yaptığı demeçle 24 bin maaşla şoför bulamadıklarını ifade etti. Ancak Sosyal Sigorta Kurumu ise 24 bin maaş veriyorsun ama sigortayı neden maaş ücretinin altında çalıştırıyorsun demiyor. Şoförün emeğinden çalıyorlar. İleride emekli olduklarında ücretlerin az almasına sebep oluyorlar kimsede buna dur demiyor” ifadelerini kullandı.

“ÜÇÜNCÜ KİŞİYE KİRAYA VERİLİYOR”

Verilen maaşın yetmediğini vurgulayan Elçin Güner, depolama alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istediklerini vurgulayarak, yaptığı açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel zamanında meclis kararıyla depolama alanlarının 10 yıllığına Yasin Arslan’a verildiğini Arslan’ın ise depolama alanlarını üçüncü şahıslara kiraya verdiğini savundu. Güner, “Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, zamanında meclis kararı ile depolama alanlarını Yasin Arslan’a 10 yıllık kiralayıp kira ücretini ise bin liraya kiraya verdiklerini Yasin Arslan ise depolama alanlarını üçüncü kişiye 4 bin 500, 5 bin liraya kiraya veriyor” dedi.

“MECLİS KARARIYLA İPTAL ETSİNLER”

Kiraya verilen depolama alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istediklerini dile getiren Güner, depolamanın kiraya verilmesini meclis kararıyla iptal edebileceklerini dile getirdi. Güner, “Biz bunu da dile getirdik. Bu meclis kararıyla iptal edilsin çünkü o zaman meclis kararıyla verilmişti. Biz Depolama Alanlarının EKDAĞ’a geçmesini istiyoruz. Eğer EKDAĞ’a geçerse biz daha uyguna yemek yiyip içebileceğiz. Diğer türlü 24 bin lira alınan maaşın en az 10 binini yemeğe veriyoruz. Geriye kalan 14 bin ile de şoförler niye çalışsın çalışmasına değmiyor” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.