Tazı Kanyonu’na sahip çıktı

YEREL 12.08.2022 - 11:12, Güncelleme: 12.08.2022 - 11:12
 

Tazı Kanyonu’na sahip çıktı

Tazı Kanyonu’nun özelleştirilme kararına ilk tepki Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Hakan Halim Okudan, "Burada oldu bitti ihale yapılamaz. Yöre halkının fikri alınmalı. Kanyonu korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

haberimizvar.net- Manavgat'taki Tazı Kanyonu işletmesinin özelleştirilmesi yönünde karar alındığını, dün yayınladığımız özel haberimizle kamuoyuna duyurmuştuk.  Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, yöre halkı ile istişare etmeden böyle bir uygulamanın yapılacak olmasına tepki gösterdi. Bölgede özellikle mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle bilinen Okudan, Tazı Kanyonu’nun korunması için sonuna kadar mücadele etmeye hazır olduklarını vurguladı. İYİ NİYETLİ DEĞİLLER Manavgat'taki doğal güzelliklerin masa başı düzenlemeler ve ayak oyunlarıyla birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığını savunan Okudan, "Beşkonak son dönemde güzel bir pasta olarak görülüyor. Bazı çevreler pastadan pay kapma yarışı içine girdi. Biz her defasında bu sorunları dile getiriyoruz. Bu projeleri memleketimizde sessiz sedasız uygulamaya çalışanların iyi niyetli olduklarını düşünmüyoruz. Torosların evladı ve yöremizin sivil iradesi olarak bölgemizin doğal yapısını korumaya, geliştirmeye ve inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun mücadelemiz sürecek. " dedi. OLDUBİTTİYE GETİRİLMESİN Hükümetin böyle bir projeyi hayata geçirmeden önce yörenin temsilcileriyle istişare etmesi gerektiğine dikkat çeken Okudan açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Oldubittiye getirilen ihalelerle Tazı Kanyonu özelleştirilemez. Manavgat ve Tazı Kanyonu'nun geleceğini düşünüyorlarsa taleplere odaklanmaları gerekir. Kimse kusura bakmasın. Başka memleketten gelerek, Antalya'da siyaset yapanlar memleketimizin geleceğini ve kaderini belirleyemezler. Bu yörenin evlatları olarak memleketimizin geleceğini heba ettirmeyeceğiz. Halkın üstünde güç yoktur. Mermer ocaklarında olduğu gibi Tazı Kanyonu'nun özelleştirilmesinde de sesimizi çıkaracağız."    
Tazı Kanyonu’nun özelleştirilme kararına ilk tepki Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Hakan Halim Okudan, "Burada oldu bitti ihale yapılamaz. Yöre halkının fikri alınmalı. Kanyonu korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

haberimizvar.net- Manavgat'taki Tazı Kanyonu işletmesinin özelleştirilmesi yönünde karar alındığını, dün yayınladığımız özel haberimizle kamuoyuna duyurmuştuk.  Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, yöre halkı ile istişare etmeden böyle bir uygulamanın yapılacak olmasına tepki gösterdi. Bölgede özellikle mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle bilinen Okudan, Tazı Kanyonu’nun korunması için sonuna kadar mücadele etmeye hazır olduklarını vurguladı.

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER

Manavgat'taki doğal güzelliklerin masa başı düzenlemeler ve ayak oyunlarıyla birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığını savunan Okudan, "Beşkonak son dönemde güzel bir pasta olarak görülüyor. Bazı çevreler pastadan pay kapma yarışı içine girdi. Biz her defasında bu sorunları dile getiriyoruz. Bu projeleri memleketimizde sessiz sedasız uygulamaya çalışanların iyi niyetli olduklarını düşünmüyoruz. Torosların evladı ve yöremizin sivil iradesi olarak bölgemizin doğal yapısını korumaya, geliştirmeye ve inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun mücadelemiz sürecek. " dedi.

OLDUBİTTİYE GETİRİLMESİN

Hükümetin böyle bir projeyi hayata geçirmeden önce yörenin temsilcileriyle istişare etmesi gerektiğine dikkat çeken Okudan açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Oldubittiye getirilen ihalelerle Tazı Kanyonu özelleştirilemez. Manavgat ve Tazı Kanyonu'nun geleceğini düşünüyorlarsa taleplere odaklanmaları gerekir. Kimse kusura bakmasın. Başka memleketten gelerek, Antalya'da siyaset yapanlar memleketimizin geleceğini ve kaderini belirleyemezler. Bu yörenin evlatları olarak memleketimizin geleceğini heba ettirmeyeceğiz. Halkın üstünde güç yoktur. Mermer ocaklarında olduğu gibi Tazı Kanyonu'nun özelleştirilmesinde de sesimizi çıkaracağız."
 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.