Velilerden öğrenciler için ücretsiz ulaşım talebi

EĞİTİM 18.09.2022 - 19:07, Güncelleme: 18.09.2022 - 19:07
 

Velilerden öğrenciler için ücretsiz ulaşım talebi

Derinleşen yoksulluk velilerin belini bükerken, akaryakıta gelen zamlardan dolayı servis ücretlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor. Velilerin okul maliyetleriyle baş etmekte zorlandığını belirten Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Aileler çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, servis ücretlerine fahiş zam yapılması aileleri ciddi anlamda etkiliyor” dedi.

haberimizvar.net- Veliler okulların açılmasıyla beraber zamlanan okul maliyetleriyle baş etmeye çalışıyor. Kırtasiye masrafları, okul kıyafetleri, servis ücretleri derken liste uzayıp gidiyor. Bu maliyetlere birde servis ücretleri eklendi. Artan servis ücretlerine veliler isyan etti. Velilerin maliyetlerle baş edemediğini ve her şeyi eksik yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Gerçekten yoksulluğu derin bir şekilde hissettiğimiz bu süreçte çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken servis ücretleri zaten ciddi anlamda bizleri etkiliyor. Şu an da okulların açılmasıyla beraber ciddi bir zam geldi. En iyi okul, çocuklarımızın yürüyerek gidebildiği en yakın okuldur. Son zamanlarda Antalya’da dahil tüm Türkiye çapında birçok okul projesi varken, o okul projelerinin hepsi ödenek eksikliğinden dolayı ödeyemiyoruz diyerek iptal edildi. Öğrenci sayıları artıyor ama okul yapımları şu an da her yıl biraz daha geriye düşüyor. Köy okulları kapatıldı. Birçok okul imam hatip okulların dönüştürüldü, ihaleler iptal edildi” şeklinde konuştu. ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM Öğrenciler için ücretsiz ulaşım talep ettiklerini belirten Başkan Koç, “Yerel yönetimlerden bir talebimiz vardı. Günde 2 defa gidiş-geliş olmak üzere çocukların ulaşımının ücretsiz olmasıyla ilgiliydi. Fakat buna dair herhangi bir yanıt alamadık. Onları da anlıyoruz, benzine gelen zamlar ve belediyelerin yükleri de arttı. Ancak en değerli varlıklarımız çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitimi için de tüm kurumlardan sosyal bir destek çerçevesinde en azından çocuklarımızın bir okula gidişi ve dönüşünün ücretsiz olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. BAŞKAN SESSİZ Okulların açılmasıyla servis ücretlerine gelen zamlardan dolayı veliler tepkiliyken, servisçiler ise sesini duyuracak bir oda başkanları olmadığı için isyan etti. Olayla ilgili defalarca aradığımız ancak bir türlü ulamadığımız Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ise konuya ilişkin sessizliğini koruyor. Servis esnafının sorunları ile ilgili yapmadığı açıklamalar esnafında tepkisine neden oldu. Şahin’in bu tepkisizliği soru işaretlerine neden oldu. 
Derinleşen yoksulluk velilerin belini bükerken, akaryakıta gelen zamlardan dolayı servis ücretlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor. Velilerin okul maliyetleriyle baş etmekte zorlandığını belirten Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Aileler çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, servis ücretlerine fahiş zam yapılması aileleri ciddi anlamda etkiliyor” dedi.

haberimizvar.net- Veliler okulların açılmasıyla beraber zamlanan okul maliyetleriyle baş etmeye çalışıyor. Kırtasiye masrafları, okul kıyafetleri, servis ücretleri derken liste uzayıp gidiyor. Bu maliyetlere birde servis ücretleri eklendi. Artan servis ücretlerine veliler isyan etti. Velilerin maliyetlerle baş edemediğini ve her şeyi eksik yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Gerçekten yoksulluğu derin bir şekilde hissettiğimiz bu süreçte çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken servis ücretleri zaten ciddi anlamda bizleri etkiliyor. Şu an da okulların açılmasıyla beraber ciddi bir zam geldi. En iyi okul, çocuklarımızın yürüyerek gidebildiği en yakın okuldur. Son zamanlarda Antalya’da dahil tüm Türkiye çapında birçok okul projesi varken, o okul projelerinin hepsi ödenek eksikliğinden dolayı ödeyemiyoruz diyerek iptal edildi. Öğrenci sayıları artıyor ama okul yapımları şu an da her yıl biraz daha geriye düşüyor. Köy okulları kapatıldı. Birçok okul imam hatip okulların dönüştürüldü, ihaleler iptal edildi” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Öğrenciler için ücretsiz ulaşım talep ettiklerini belirten Başkan Koç, “Yerel yönetimlerden bir talebimiz vardı. Günde 2 defa gidiş-geliş olmak üzere çocukların ulaşımının ücretsiz olmasıyla ilgiliydi. Fakat buna dair herhangi bir yanıt alamadık. Onları da anlıyoruz, benzine gelen zamlar ve belediyelerin yükleri de arttı. Ancak en değerli varlıklarımız çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitimi için de tüm kurumlardan sosyal bir destek çerçevesinde en azından çocuklarımızın bir okula gidişi ve dönüşünün ücretsiz olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SESSİZ

Okulların açılmasıyla servis ücretlerine gelen zamlardan dolayı veliler tepkiliyken, servisçiler ise sesini duyuracak bir oda başkanları olmadığı için isyan etti. Olayla ilgili defalarca aradığımız ancak bir türlü ulamadığımız Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ise konuya ilişkin sessizliğini koruyor. Servis esnafının sorunları ile ilgili yapmadığı açıklamalar esnafında tepkisine neden oldu. Şahin’in bu tepkisizliği soru işaretlerine neden oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.