Yasemin Can
Köşe Yazarı
Yasemin Can
 

CHP, savcılık makamına oynuyor!

Antalya CHP İl Yönetimi demokrasi adı altında öyle bir hamle yaptı ki valla dillere destan… Gazeteci Ebru Küçükaydın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı www.haberimizvar.net haber sitesinde ‘Ak Parti ve Antalya’nın baronu CHP’yi dizayn ediyor’ başlıklı bir yazıyı kaleme alıyor, burada da CHP’de ilçe başkanlığı yapmış bir beyefendi hakkında da bazı düşüncelerini yazıyor. Bu beyefendi, CHP İl yönetimiyle kafa kafaya verip, daha önce Kocaeli Milletvekili adayı olan, son seçimlerde Antalya’dan Milletvekili Aday adayı olan gazeteci Ebru Küçükaydın için partiden ihracının istenmesini talep ediyorlar. İş bununla da kalmıyor CHP İl Başkan Yardımcısı Ziya Berkhan Yaman tarafından CHP antetli bir dosya kağıdı ile Ebru Küçükaydın’dan yazılı savunma isteniyor. Beyler, İsterseniz bir de kelepçe taksaydınız... Arkadaşım ne alakası var bunun CHP üyeliği ile… Bu senin şahsi sorunun. Yazıda sana ters gelen bir konu varsa savcılığa gidersin, yaparsın şikayetini, başlatırsın hukuksal sürecini, partiden ihracını istemek de nedir? Yazıda beyefendinin yaptığı işle ilgili bir yorum var, CHP’de yaptığı siyasetle hiçbir ilgisi yok o yazının. Ne yani sizin kişisel haklarınızı CHP’mi koruyor? Neden peki, nasıl ilişkiler yaşıyorsunuz? CHP Antalya il yönetiminin o yazıdan sadece o kişi ile ilgili kısmı almış olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. Mesela ben bu yazının CHP'ye uyarı niteliği taşıdığını düşünüyorum. Buradan bakamamış olmaları çok ilginç doğrusu... Atatürk’ün mirası olan CHP’de siyaset yapacaksın, sabah akşam oturup kalkıp, demokrasi dersi vereceksin, milletin Atatürk sevgisini, saygısını ve özlemini sömürüp oy alacaksın. Atatürk’ün izindeyiz bize oy vermeyen Atatürk’ü sevmiyordur diyeceksin, bayramda seyranda en büyük Türk Bayrağı asma yarışı yapacaksın, hatta bazı bölgelerde CHP’nin adıyla koltuğa oturacaksın, sonra kuyruğun sıkıştı mı statükocu yaklaşımını ortaya koyacaksın. Yok öyle olmuyor o işler, yanlış yapıyorsunuz, yanlış yönetiyorsunuz! Şimdi ben sizlere iki soru sormak istiyorum; *Aynı durum Antalya Ak Parti İl Başkanlığı'nda yaşansaydı; demokrasiyi tek elinde tuttuğunu zanneden, tek adam rejimine karşı olduğunu söyleyen   CHP, ortalığı ayağa kaldırır, konuyu ulusal basına taşır mıydı? *İçeride yatan gazetecileri gerçekten bu anlayış mı serbest bırakacak? Sevgi ve saygıyla kalın.
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2023 - Perşembe

CHP, savcılık makamına oynuyor!

Antalya CHP İl Yönetimi demokrasi adı altında öyle bir hamle yaptı ki valla dillere destan…

Gazeteci Ebru Küçükaydın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı www.haberimizvar.net haber sitesinde ‘Ak Parti ve Antalya’nın baronu CHP’yi dizayn ediyor’ başlıklı bir yazıyı kaleme alıyor, burada da CHP’de ilçe başkanlığı yapmış bir beyefendi hakkında da bazı düşüncelerini yazıyor. Bu beyefendi, CHP İl yönetimiyle kafa kafaya verip, daha önce Kocaeli Milletvekili adayı olan, son seçimlerde Antalya’dan Milletvekili Aday adayı olan gazeteci Ebru Küçükaydın için partiden ihracının istenmesini talep ediyorlar. İş bununla da kalmıyor CHP İl Başkan Yardımcısı Ziya Berkhan Yaman tarafından CHP antetli bir dosya kağıdı ile Ebru Küçükaydın’dan yazılı savunma isteniyor. Beyler, İsterseniz bir de kelepçe taksaydınız...

Arkadaşım ne alakası var bunun CHP üyeliği ile… Bu senin şahsi sorunun. Yazıda sana ters gelen bir konu varsa savcılığa gidersin, yaparsın şikayetini, başlatırsın hukuksal sürecini, partiden ihracını istemek de nedir? Yazıda beyefendinin yaptığı işle ilgili bir yorum var, CHP’de yaptığı siyasetle hiçbir ilgisi yok o yazının. Ne yani sizin kişisel haklarınızı CHP’mi koruyor? Neden peki, nasıl ilişkiler yaşıyorsunuz? CHP Antalya il yönetiminin o yazıdan sadece o kişi ile ilgili kısmı almış olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. Mesela ben bu yazının CHP'ye uyarı niteliği taşıdığını düşünüyorum. Buradan bakamamış olmaları çok ilginç doğrusu...

Atatürk’ün mirası olan CHP’de siyaset yapacaksın, sabah akşam oturup kalkıp, demokrasi dersi vereceksin, milletin Atatürk sevgisini, saygısını ve özlemini sömürüp oy alacaksın. Atatürk’ün izindeyiz bize oy vermeyen Atatürk’ü sevmiyordur diyeceksin, bayramda seyranda en büyük Türk Bayrağı asma yarışı yapacaksın, hatta bazı bölgelerde CHP’nin adıyla koltuğa oturacaksın, sonra kuyruğun sıkıştı mı statükocu yaklaşımını ortaya koyacaksın.

Yok öyle olmuyor o işler, yanlış yapıyorsunuz, yanlış yönetiyorsunuz!

Şimdi ben sizlere iki soru sormak istiyorum;

*Aynı durum Antalya Ak Parti İl Başkanlığı'nda yaşansaydı; demokrasiyi tek elinde tuttuğunu zanneden, tek adam rejimine karşı olduğunu söyleyen   CHP, ortalığı ayağa kaldırır, konuyu ulusal basına taşır mıydı?

*İçeride yatan gazetecileri gerçekten bu anlayış mı serbest bırakacak?

Sevgi ve saygıyla kalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.