‘Yerli otomobil’ Çinlilerin çıktı!

GÜNDEM 28.12.2019 - 14:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Yerli otomobil’ Çinlilerin çıktı!

Erdoğan’ın da katıldığı ve TOGG markasıyla tanıtılan ‘yerli ve milli otomobilin’ 2017 yılında Cenevre’de ve Şanghay’da Çinli bir üretici için sergilendiği iddia edildi. Yarım saatte yüzde 80 şarj olan tasarımın üretim hakkını hiçbir firmanın almadığı dile getirildi.

haberimizvar.net-Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş (TOGG) tarafından uzun süredir üzerinde çalışma yürütülen yerli otomobil projesinin tanıtımı yapıldı. AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, TOGG markasıyla tanıtılan otomobilin 2017 yılında Cenevre’de Çinli bir üretici için sergilendiği ortaya çıktı. Ototeknikveri.com sitesinin 20 Nisan 2017 tarihli haberine göre, tasarımcı firma Pininfarina aynı konseptin farklı tasarımlarını da Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen otomobil fuarında vitrine koymuş. 2018’de de daha gelişmiş tasarım yine Çin’de sergilenmiş. PİNİNFİRA’NIN TASARIMLARI İngilizce otomobil sitesi moto1.com’dan Chris Bruce’un aynı gün yayımlanan yazısından çevrilen haberde, “Hybrid Kinetic Group şimdi de K550 ve K750 konseptlerini tanıtıyor. Her iki otomobil Pininfarina tarafından tasarlandı. Gümüş renkteki K550 beş koltuklu bir crossover konsepti. Daha büyük olan K750 (sedan ile aynı bronz renkte) ise daha yüksek ve daha uzun, bu sayede 7 yolcu taşıyabiliyor ve üç oturma sırasına sahip. Her iki otomobil de H600 ile benzer tasarım özelliklerine sahip, ancak daha büyük ölçüdeler” bilgisi veriliyor. KİMSE ÜRETMEK İSTEMEMİŞ! İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ekrem Koca yaptığı paylaşımda, “Az sabredin, 2018 yılında İtalyan Pininfarina oto tasarım firmasının dünyaya tanıttığı, Pekin oto fuarında görücüye çıkan ve hiç bir otomotiv firmasının üretim hakkını almadığı otomobili, Erdoğan bugün ‘yerli ve milli otomobil’ TOGG logosuyla tanıttı” dedi.   YARIM SAATTE ŞARJ OLUYOR   Ekrem Koca paylaşımında şunları iddia etti: “2021’de, Gemlik’te fabrikasını kuracağız, 2022’de üretimine başlanacak, en geç 2030 yılında 2020 model ‘yerli ve milli’ otomobile bineceğiz. Ben şahsen mutmain oldum. Bu otomobil efektif değil, 2018 yılında İtalyan Pininfarina oto tasarım firması tanıttı, dünyada hiç bir otomotiv firması üretim hakkını almadı. Arka koltuğun altı batarya dolu, ancak 30 saniyeden daha fazla devreye giremiyor, girse de yeniden şarj olması vakit alıyor. Yarım saatte yüzde 80 şarj oluyor. Yarım saat benzin istasyonunda kim bekleyecek? Ayrıca, benzin istasyonlarında dolum prizleri yok, şarj altyapısı yok… Tamamıyla şov yapıldı. Yersen… Bu kaçıncı başlangıç; daha önceki prototiplere ne oldu? Her yıl aynı senaryo… Bu millet yemiyor artık”. (Kaynak: kronos31.news)    
Erdoğan’ın da katıldığı ve TOGG markasıyla tanıtılan ‘yerli ve milli otomobilin’ 2017 yılında Cenevre’de ve Şanghay’da Çinli bir üretici için sergilendiği iddia edildi. Yarım saatte yüzde 80 şarj olan tasarımın üretim hakkını hiçbir firmanın almadığı dile getirildi.

haberimizvar.net-Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş (TOGG) tarafından uzun süredir üzerinde çalışma yürütülen yerli otomobil projesinin tanıtımı yapıldı. AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, TOGG markasıyla tanıtılan otomobilin 2017 yılında Cenevre’de Çinli bir üretici için sergilendiği ortaya çıktı. Ototeknikveri.com sitesinin 20 Nisan 2017 tarihli haberine göre, tasarımcı firma Pininfarina aynı konseptin farklı tasarımlarını da Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen otomobil fuarında vitrine koymuş. 2018’de de daha gelişmiş tasarım yine Çin’de sergilenmiş.

PİNİNFİRA’NIN TASARIMLARI

İngilizce otomobil sitesi moto1.com’dan Chris Bruce’un aynı gün yayımlanan yazısından çevrilen haberde, “Hybrid Kinetic Group şimdi de K550 ve K750 konseptlerini tanıtıyor. Her iki otomobil Pininfarina tarafından tasarlandı. Gümüş renkteki K550 beş koltuklu bir crossover konsepti. Daha büyük olan K750 (sedan ile aynı bronz renkte) ise daha yüksek ve daha uzun, bu sayede 7 yolcu taşıyabiliyor ve üç oturma sırasına sahip. Her iki otomobil de H600 ile benzer tasarım özelliklerine sahip, ancak daha büyük ölçüdeler” bilgisi veriliyor.

KİMSE ÜRETMEK İSTEMEMİŞ!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ekrem Koca yaptığı paylaşımda, “Az sabredin, 2018 yılında İtalyan Pininfarina oto tasarım firmasının dünyaya tanıttığı, Pekin oto fuarında görücüye çıkan ve hiç bir otomotiv firmasının üretim hakkını almadığı otomobili, Erdoğan bugün ‘yerli ve milli otomobil’ TOGG logosuyla tanıttı” dedi.

 

YARIM SAATTE ŞARJ OLUYOR

 

Ekrem Koca paylaşımında şunları iddia etti: “2021’de, Gemlik’te fabrikasını kuracağız, 2022’de üretimine başlanacak, en geç 2030 yılında 2020 model ‘yerli ve milli’ otomobile bineceğiz. Ben şahsen mutmain oldum. Bu otomobil efektif değil, 2018 yılında İtalyan Pininfarina oto tasarım firması tanıttı, dünyada hiç bir otomotiv firması üretim hakkını almadı. Arka koltuğun altı batarya dolu, ancak 30 saniyeden daha fazla devreye giremiyor, girse de yeniden şarj olması vakit alıyor. Yarım saatte yüzde 80 şarj oluyor. Yarım saat benzin istasyonunda kim bekleyecek? Ayrıca, benzin istasyonlarında dolum prizleri yok, şarj altyapısı yok… Tamamıyla şov yapıldı. Yersen… Bu kaçıncı başlangıç; daha önceki prototiplere ne oldu? Her yıl aynı senaryo… Bu millet yemiyor artık”. (Kaynak: kronos31.news)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.