Aspendos'ta 'Satranç Tarihle Buluşuyor' etkinliği

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.10.2023 - 12:46, Güncelleme: 28.10.2023 - 12:46
 

Aspendos'ta 'Satranç Tarihle Buluşuyor' etkinliği

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 'Satranç Tarihle Buluşuyor' adlı etkinlik düzenlendi.

haberimizvar.net- Dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından Aspendos, en eski oyunlardan satranç müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen satranç turnuvasına 2 kategoride 70 civarında sporcu katıldı. 7 tur süren turnuvada 7-12 yaş kategorisinde Arif Ege Okudan birinci, Mehmet Şehim Dere ikinci, Cenk Orkun Şahin üçüncü oldu. Açık yaş kategorisinde ise Uğur Can Hatırlı birinciliği, Sait Malacı ikinciliği, Ahmet Sarı üçüncülüğü elde etti. Turnuva sonunda dereceye girenlere ödüllerini Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Türkiye Satranç Federasyonu Serik Temsilcisi Serkan Çakır, hakemler Mehmet Oral, Yasin Zengin ve Ünsal Köse verdi. 
Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 'Satranç Tarihle Buluşuyor' adlı etkinlik düzenlendi.

haberimizvar.net- Dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından Aspendos, en eski oyunlardan satranç müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen satranç turnuvasına 2 kategoride 70 civarında sporcu katıldı. 7 tur süren turnuvada 7-12 yaş kategorisinde Arif Ege Okudan birinci, Mehmet Şehim Dere ikinci, Cenk Orkun Şahin üçüncü oldu. Açık yaş kategorisinde ise Uğur Can Hatırlı birinciliği, Sait Malacı ikinciliği, Ahmet Sarı üçüncülüğü elde etti.

Turnuva sonunda dereceye girenlere ödüllerini Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Türkiye Satranç Federasyonu Serik Temsilcisi Serkan Çakır, hakemler Mehmet Oral, Yasin Zengin ve Ünsal Köse verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.