'Cumhuriyet'in İzleri' sergisi açılıyor

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.10.2023 - 16:34, Güncelleme: 17.10.2023 - 16:34
 

'Cumhuriyet'in İzleri' sergisi açılıyor

Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD), Cumhuriyet'in 100. Yılında, 'Cumhuriyet'i Afişleyen Adam' İhap Hulusi Görey sergisini Muratpaşa Belediyesi ile Antalyalılarla buluşturuyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin ilk grafik sanatçısı İhap Hulusi Görey'in Cumhuriyet tarihini gözler önüne seren, 'Ender Merter' özel koleksiyonu, Türkan Şoray Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Ekim- 10 Kasım günleri arasında sergilenecek. ARD olarak Antalya'ya böyle bir değeri getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen dernek başkanı Fulya Sarman, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyetle bütünleşen bir ismin, İhap Hulusi Görey'in çok değerli eserlerini Antalyalı sanatseverler ve meslektaşlarımızla bir araya getirmek istedik. Cumhuriyet kokan bu sergiyi 7'den 70'e herkesin görmesini istiyoruz" dedi.  ÖZEL BİR KOLEKSİYON Grafik sanatının yanı sıra Cumhuriyet'in ilk yıllarının izlerini taşıyan özel bir koleksiyonu beğeniye sunacaklarını ifade eden Sarman, “Sergimizin oluşumunda katkıda bulunan Muratpaşa Belediyesi Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ederiz. Bu değerli sergi Antalya için bir ilk olacak. Cumhuriyet'i Afişleyen Adam'ın bu değerli eserlerini görmek isteyen herkesi sergimize bekliyoruz. Sergimiz,  24 Ekim Salı günü saat 18.00'de açılacak" şeklinde konuştu.  İHAP HULUSİ GÖREY KİMDİR? İhap Hulusi Görey, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurumsal kimlik bağlamında dünyada yeni bir yere konumlandıran ilk grafik sanatçısıdır. Sanatçının çalışmaları, günümüzde Atatürk'ün vizyonunu görsel olarak anlatan ender bir arşiv niteliği taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal izdüşümleri, ilk reklam çizimleri, ilk kitapları, ilk paraları, ilk markaları, Mili Piyango ve okuma yazma seferberliğinin ilk adımı olan 'Alfabe' kitabının tasarımı Görey'in emeğiyle hazırlanmıştır.  
Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD), Cumhuriyet'in 100. Yılında, 'Cumhuriyet'i Afişleyen Adam' İhap Hulusi Görey sergisini Muratpaşa Belediyesi ile Antalyalılarla buluşturuyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin ilk grafik sanatçısı İhap Hulusi Görey'in Cumhuriyet tarihini gözler önüne seren, 'Ender Merter' özel koleksiyonu, Türkan Şoray Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Ekim- 10 Kasım günleri arasında sergilenecek. ARD olarak Antalya'ya böyle bir değeri getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen dernek başkanı Fulya Sarman, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyetle bütünleşen bir ismin, İhap Hulusi Görey'in çok değerli eserlerini Antalyalı sanatseverler ve meslektaşlarımızla bir araya getirmek istedik. Cumhuriyet kokan bu sergiyi 7'den 70'e herkesin görmesini istiyoruz" dedi. 

ÖZEL BİR KOLEKSİYON

Grafik sanatının yanı sıra Cumhuriyet'in ilk yıllarının izlerini taşıyan özel bir koleksiyonu beğeniye sunacaklarını ifade eden Sarman, “Sergimizin oluşumunda katkıda bulunan Muratpaşa Belediyesi Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ederiz. Bu değerli sergi Antalya için bir ilk olacak. Cumhuriyet'i Afişleyen Adam'ın bu değerli eserlerini görmek isteyen herkesi sergimize bekliyoruz. Sergimiz,  24 Ekim Salı günü saat 18.00'de açılacak" şeklinde konuştu. 

İHAP HULUSİ GÖREY KİMDİR?

İhap Hulusi Görey, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurumsal kimlik bağlamında dünyada yeni bir yere konumlandıran ilk grafik sanatçısıdır. Sanatçının çalışmaları, günümüzde Atatürk'ün vizyonunu görsel olarak anlatan ender bir arşiv niteliği taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal izdüşümleri, ilk reklam çizimleri, ilk kitapları, ilk paraları, ilk markaları, Mili Piyango ve okuma yazma seferberliğinin ilk adımı olan 'Alfabe' kitabının tasarımı Görey'in emeğiyle hazırlanmıştır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.