'Hangisi halkın yararına'

YEREL 18.12.2023 - 11:14, Güncelleme: 18.12.2023 - 11:55
 

'Hangisi halkın yararına'

AFAD ile Finike Belediyesi arasında yaşanan deniz kenarındaki arazi ile ilgili tartışma giderek kızışıyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AFAD'ın sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında 5 yıldız konforunda otel projesi için tahsisini istediği alanda belediye olarak işyerleri, çocuk parkı, yürüyüş yolları, restoran ve kafeler gibi sosyal tesislerin bulunduğu bir projelerinin olduğunu belirterek, "Şimdi soruyorum hangisi halkın yararına bir proje" dedi.

haberimizvar.net- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)ile CHP'li Finike Belediyesi arasında yaşanan tahsis tartışması giderek kızışıyor. AFAD'ın sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında içinde helikopter pistinin de bulunduğu 5 yıldızlı konforunda lüks bir otel yapmak için tahsisini istediği alanla ilgili tartışma, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin açıklamaları ile yeni bir boyu kazandı. AFAD, deniz kenarında eski taş ocağı olarak bilinen alanın bir bölümünün sahibi olan Finike Belediyesi'nden tahsisin talep etmiş, ancak Finike Belediyesi Meclisi üyelerinin tamamının da görüşü alınarak, Finike Belediyesi tarafından reddedilmiş, belediyenin ret kararını Finike Kaymakamlığı yatırıma engel olunduğu iddiasıyla eleştirmişti. Bu gelişme üzerine Finike Belediyesi, tahsisi istenen alanda sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında yapımı planlanan otelin görsellerini kamuoyu ile paylaşmıştı. GEYİKÇİ: TAHSİSEFİNİKE HALKI DA KARŞI ÇIKIYOR AFAD ile Finike Belediyesi arasında yaşanan tahsis tartışması Antalya gündeminin en önemli konularından birisi haline gelirken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AFAD'ın projesi ile söz konusu alanın halkın kullanımına kapanacağını ileri sürerek, "Kanun açık bir şekilde ifade ediyor. Belediyeler sosyal tesis alanlarına bir tahsis veremez. Bunu kanun söylüyor. Ayrıca kanun izin verse bile biz her partiden belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bu projeye olumsuz görüş bildirdik. Bunu bütün partilerin ortak görüşü ile yaptık. Bunu da Finike halkı için bir yarar görmediğimiz için yaptık. Bu konuda tek karşı çıkan da biz değiliz. Finike Halk Platformu, STK'lar, birçok Finikeli vatandaş karşı çıkıyor" dedi. GELİN SESİMİZE KULAK VERİN Başkan Geyikçi, AFAD'a konunun yeniden değerlendirmesi ve projenin yeniden gözden geçirilme için çağrıda bulunarak, şunları söyledi: " Gelin sesimize ve çağrımıza kulak verin. Bunun için güzel ilçemizde yapılabilecek farklı alanlar var. Biz ilçemize gelecek yatırıma değil, yatırımın yapılacağı yere karşıyız İlçe olarak AFAD'a her zaman ev sahipliği yapmaya, destek olmaya hazırız. Burada içinde bir konaklama tesisi olması ne halkımızın, ne de ilçe ekonomimizin gelişimine katkı sağlar. Tekrar söylüyorum. Lütfen AFAD bu projeyi yeniden gözde geçirsin"
AFAD ile Finike Belediyesi arasında yaşanan deniz kenarındaki arazi ile ilgili tartışma giderek kızışıyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AFAD'ın sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında 5 yıldız konforunda otel projesi için tahsisini istediği alanda belediye olarak işyerleri, çocuk parkı, yürüyüş yolları, restoran ve kafeler gibi sosyal tesislerin bulunduğu bir projelerinin olduğunu belirterek, "Şimdi soruyorum hangisi halkın yararına bir proje" dedi.

haberimizvar.net- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)ile CHP'li Finike Belediyesi arasında yaşanan tahsis tartışması giderek kızışıyor. AFAD'ın sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında içinde helikopter pistinin de bulunduğu 5 yıldızlı konforunda lüks bir otel yapmak için tahsisini istediği alanla ilgili tartışma, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin açıklamaları ile yeni bir boyu kazandı. AFAD, deniz kenarında eski taş ocağı olarak bilinen alanın bir bölümünün sahibi olan Finike Belediyesi'nden tahsisin talep etmiş, ancak Finike Belediyesi Meclisi üyelerinin tamamının da görüşü alınarak, Finike Belediyesi tarafından reddedilmiş, belediyenin ret kararını Finike Kaymakamlığı yatırıma engel olunduğu iddiasıyla eleştirmişti. Bu gelişme üzerine Finike Belediyesi, tahsisi istenen alanda sosyal tesis ve eğitim alanı adı altında yapımı planlanan otelin görsellerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

GEYİKÇİ: TAHSİSEFİNİKE HALKI DA KARŞI ÇIKIYOR

AFAD ile Finike Belediyesi arasında yaşanan tahsis tartışması Antalya gündeminin en önemli konularından birisi haline gelirken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AFAD'ın projesi ile söz konusu alanın halkın kullanımına kapanacağını ileri sürerek, "Kanun açık bir şekilde ifade ediyor. Belediyeler sosyal tesis alanlarına bir tahsis veremez. Bunu kanun söylüyor. Ayrıca kanun izin verse bile biz her partiden belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bu projeye olumsuz görüş bildirdik. Bunu bütün partilerin ortak görüşü ile yaptık. Bunu da Finike halkı için bir yarar görmediğimiz için yaptık. Bu konuda tek karşı çıkan da biz değiliz. Finike Halk Platformu, STK'lar, birçok Finikeli vatandaş karşı çıkıyor" dedi.

GELİN SESİMİZE KULAK VERİN

Başkan Geyikçi, AFAD'a konunun yeniden değerlendirmesi ve projenin yeniden gözden geçirilme için çağrıda bulunarak, şunları söyledi: " Gelin sesimize ve çağrımıza kulak verin. Bunun için güzel ilçemizde yapılabilecek farklı alanlar var. Biz ilçemize gelecek yatırıma değil, yatırımın yapılacağı yere karşıyız İlçe olarak AFAD'a her zaman ev sahipliği yapmaya, destek olmaya hazırız. Burada içinde bir konaklama tesisi olması ne halkımızın, ne de ilçe ekonomimizin gelişimine katkı sağlar. Tekrar söylüyorum. Lütfen AFAD bu projeyi yeniden gözde geçirsin"

Mustafa Geyikçi

 <a href=AFAD Projesi" src="https://www.haberimizvar.net/images/cdd3421aea416e3a3139cbfe33918cef.png" style="height:592px; width:1072px" />

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.