Likya Yolu'nda 40 gün yürüyecekler

YEREL 08.05.2022 - 12:23, Güncelleme: 08.05.2022 - 12:23
 

Likya Yolu'nda 40 gün yürüyecekler

Rusya'nın St. Petersbug şehrinden gelen iki Rus arkadaş, Likya Yolu'nda 40 gün sürecek yolculuklarında, Antalya'nın Demre ilçesine geldi. İki arkadaş, Likya Yolu'nda toplam 540 kilometre yürüyecek.

haberimizvar.net- Rusya'nın St. Petersburg şehrinde doktor Lidia T. (31) ile bilgisayar uzmanı Andrei L. (33), Likya Yolu'nda yürümek için 20 Nisan günü uçakla Antalya'ya geldi. Antalya'nın Konyaltı Bölgesi'nde üç gün doğa yürüyüşleri yapan iki arkadaş, 24 Nisan günü Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi'nden Likya Yolu yürüyüşüne başladı. Yol üzerine Phaselis, Olimpos antik kentlerini, Çıralı'daki Likya'nın sönmeyen ateşini ziyaret eden ikili, yürüyerek Kemer'deki Tahtalı Dağı'na çıktı. Yürüyüşlerinin 14'üncü gününde Demre'ye gelen ikili, Demre'deki Myra Antik Kenti'ni, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi. Erkek arkadaşı Andrei'nin ikinci kez, kendisinin ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirten Lidia T, "Günde 12 ile 25 kilometre arasında yürüyoruz. Toplam 40 günde Likya Yolu'nun tamamını yürüyeceğiz. Biz doğa, tarih, orman tutkunu, dağlarda mücadele etmeyi seven iki arkadaşız. Yaptığımız incelemede Likya Yolu'nu çok beğendik. Şu ana kadar yanılmadığımızı gördük. Muhteşem bir doğa, her yer tarih ve orman dolu. Denizle ormanın, tarihin birleştiği, dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek güzellikler var. Tüm bu güzelliklere güzellik katan başka bir güzellik ise Türk insanı. Candan, yardımsever insanlar. Türk çayı, Türk kahvesi ve Türk yemekleri harika. Deniz ise tertemiz, muhteşem. Tüm bu güzellikleri görüp, yaşayınca şunu söyleyebiliriz. Türkiye ve Likya Yolu muhteşem. Yine geleceğiz" diye konuştu. 
Rusya'nın St. Petersbug şehrinden gelen iki Rus arkadaş, Likya Yolu'nda 40 gün sürecek yolculuklarında, Antalya'nın Demre ilçesine geldi. İki arkadaş, Likya Yolu'nda toplam 540 kilometre yürüyecek.

haberimizvar.net- Rusya'nın St. Petersburg şehrinde doktor Lidia T. (31) ile bilgisayar uzmanı Andrei L. (33), Likya Yolu'nda yürümek için 20 Nisan günü uçakla Antalya'ya geldi. Antalya'nın Konyaltı Bölgesi'nde üç gün doğa yürüyüşleri yapan iki arkadaş, 24 Nisan günü Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi'nden Likya Yolu yürüyüşüne başladı. Yol üzerine Phaselis, Olimpos antik kentlerini, Çıralı'daki Likya'nın sönmeyen ateşini ziyaret eden ikili, yürüyerek Kemer'deki Tahtalı Dağı'na çıktı. Yürüyüşlerinin 14'üncü gününde Demre'ye gelen ikili, Demre'deki Myra Antik Kenti'ni, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi.


Erkek arkadaşı Andrei'nin ikinci kez, kendisinin ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirten Lidia T, "Günde 12 ile 25 kilometre arasında yürüyoruz. Toplam 40 günde Likya Yolu'nun tamamını yürüyeceğiz. Biz doğa, tarih, orman tutkunu, dağlarda mücadele etmeyi seven iki arkadaşız. Yaptığımız incelemede Likya Yolu'nu çok beğendik. Şu ana kadar yanılmadığımızı gördük. Muhteşem bir doğa, her yer tarih ve orman dolu. Denizle ormanın, tarihin birleştiği, dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek güzellikler var. Tüm bu güzelliklere güzellik katan başka bir güzellik ise Türk insanı. Candan, yardımsever insanlar. Türk çayı, Türk kahvesi ve Türk yemekleri harika. Deniz ise tertemiz, muhteşem. Tüm bu güzellikleri görüp, yaşayınca şunu söyleyebiliriz. Türkiye ve Likya Yolu muhteşem. Yine geleceğiz" diye konuştu. 
RUSYA'NIN ST. PETERSBUG SEHRINDEN GELEN IKI RUS ARKADAS, LIKYA YOLU'NDA 40 GUN SURECEK YOLCULUKLARINDA, ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINE GELDI. IKI ARKADAS, LIKYA YOLU'NDA TOPLAM 540 KILOMETRE YURUYECEK.(FOTO:DEMRE-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.