Türel’den o vakıflara kira desteği

GÜNDEM 21.11.2019 - 18:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türel’den o vakıflara kira desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Menderes Türel’in TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti gibi iktidara yakın vakıflara belediye bütçesinden yılda yaklaşık 500 bin TL kira yardımı yaptığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net-İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı özel teftiş raporunda Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel, belediye kasasından iktidara yakın vakıflara kira yardımı yaptığı yer aldı. Hazırlanan raporun 37. sayfasında yer alan kira ödemeleriyle ilgili bölümde şu bilgilere yer verildi: EMSALLERİNE GÖRE YÜKSEK KİRA BEDELLERİ “İlim Yaya Cemiyeti Kız Konukevi, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı), EVSAD (Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler) ile Antalya Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği için kiralanan taşınmazlar için ödenen kira bedelinin emsallerine göre yüksek olduğu, bu nedenle yapılacak işlem hakkında bakanlık makamınca değerlendirme yapılmasının uygun olacağı, protokollerin iptal edilmesi durumunda yıllık 490 bin 64 TL kira giderinden tasarruf edileceği, söz konusu yerlerin kira süresi bittiğinde sözleşmelerin yenilenmemesi görülmüştür.”  
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Menderes Türel’in TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti gibi iktidara yakın vakıflara belediye bütçesinden yılda yaklaşık 500 bin TL kira yardımı yaptığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net-İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı özel teftiş raporunda Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel, belediye kasasından iktidara yakın vakıflara kira yardımı yaptığı yer aldı. Hazırlanan raporun 37. sayfasında yer alan kira ödemeleriyle ilgili bölümde şu bilgilere yer verildi:

EMSALLERİNE GÖRE YÜKSEK KİRA BEDELLERİ

“İlim Yaya Cemiyeti Kız Konukevi, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı), EVSAD (Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler) ile Antalya Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği için kiralanan taşınmazlar için ödenen kira bedelinin emsallerine göre yüksek olduğu, bu nedenle yapılacak işlem hakkında bakanlık makamınca değerlendirme yapılmasının uygun olacağı, protokollerin iptal edilmesi durumunda yıllık 490 bin 64 TL kira giderinden tasarruf edileceği, söz konusu yerlerin kira süresi bittiğinde sözleşmelerin yenilenmemesi görülmüştür.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.