Sporcu personel alım ihalesi de usulsüz çıktı

YEREL 26.01.2020 - 19:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sporcu personel alım ihalesi de usulsüz çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Sayıştay raporunda; sporcu personel alımı ihalesinde mevzuata uygun yapılmadığını tespit etti.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Sayıştay raporunda “Sporcu Personel Hizmet Alım İşi İhalesinde Puanlama ve Kura Yönteminin Nasıl Yapıldığının Tutanak Altına Alınmaması Sporcu personel hizmet alımı işi ihalesinde, ihale komisyonunun puanlama ve kura yönetimi uygulamasını mevzuata uygun olarak yapmadığı tespit edilmiştir. “ denildi. 741.906,36 TL DEĞERİNDE İHALE 2016/497929 numaralı sporcu personel hizmet alımı işi ihalesine açık ihale usulü çerçevesinde 5 istekli telif vermiş olup, teklif edilen bedellerin hepsi de 741.906,36 TL’dir. İsteklilerin teklif ettiği bedellerin aynı olması sonucu, Hizmet Alımları İhale Uygulama Yönetmeliği tekliflerin eşit olması başlıklı 63’ncü maddesinin 1’nci fıkrasının a ve b bentleri ile kamu ihale genel tebliğinin 70’nci maddesi gereğince puanlama yapılmıştır. Yapılan puanlama sonucunda en yüksek puanı alan istekli ekonomik açıdan en avantajlı birinci teklif olarak belirlenmiştir. TUTANAK TUTULMADI 3 isteklinin eşit puan alması üzerine EKAP üzerinden bu firmalara davet gönderilerek kura yöntemiyle ikinci en avantajlı teklif belirlenmiştir. Yapılan incelemede ihale komisyonunun puanlama ile kurayı nasıl ve hangi belgeler üzerinden yaptığına dair herhangi bir tutanak tutmadığı tespit edilmiştir. İhale komisyonun puanlama ile kurayı nasıl ve hangi belgeler üzerinden yaptığına dair kanıtlayıcı belgeleri hazırlayarak tutanak altına alınması gerekmektedir. BELEDİYE CEVAPSIZ KALDI Kamu idaresi cevabında; "Belediye başkanlığımızca gerçekleştirilecek ihalelerde, Sayıştay Başkanlığı'nın denetim raporu bulgusu dikkate alınarak işlem yapılacaktır." ifadesi yer almaktadır. Sonuç olarak, Kamu idaresi bulgumuza iştirak etmiş olup, takip eden denetim döneminde, yapılan işlemlerin mevzuata uygun hale getirilip getirilmediği izlenecektir.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Sayıştay raporunda; sporcu personel alımı ihalesinde mevzuata uygun yapılmadığını tespit etti.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Sayıştay raporunda “Sporcu Personel Hizmet Alım İşi İhalesinde Puanlama ve Kura Yönteminin Nasıl Yapıldığının Tutanak Altına Alınmaması Sporcu personel hizmet alımı işi ihalesinde, ihale komisyonunun puanlama ve kura yönetimi uygulamasını mevzuata uygun olarak yapmadığı tespit edilmiştir. “ denildi.

741.906,36 TL DEĞERİNDE İHALE

2016/497929 numaralı sporcu personel hizmet alımı işi ihalesine açık ihale usulü çerçevesinde 5 istekli telif vermiş olup, teklif edilen bedellerin hepsi de 741.906,36 TL’dir. İsteklilerin teklif ettiği bedellerin aynı olması sonucu, Hizmet Alımları İhale Uygulama Yönetmeliği tekliflerin eşit olması başlıklı 63’ncü maddesinin 1’nci fıkrasının a ve b bentleri ile kamu ihale genel tebliğinin 70’nci maddesi gereğince puanlama yapılmıştır. Yapılan puanlama sonucunda en yüksek puanı alan istekli ekonomik açıdan en avantajlı birinci teklif olarak belirlenmiştir.

TUTANAK TUTULMADI

3 isteklinin eşit puan alması üzerine EKAP üzerinden bu firmalara davet gönderilerek kura yöntemiyle ikinci en avantajlı teklif belirlenmiştir. Yapılan incelemede ihale komisyonunun puanlama ile kurayı nasıl ve hangi belgeler üzerinden yaptığına dair herhangi bir tutanak tutmadığı tespit edilmiştir. İhale komisyonun puanlama ile kurayı nasıl ve hangi belgeler üzerinden yaptığına dair kanıtlayıcı belgeleri hazırlayarak tutanak altına alınması gerekmektedir.

BELEDİYE CEVAPSIZ KALDI

Kamu idaresi cevabında; "Belediye başkanlığımızca gerçekleştirilecek ihalelerde, Sayıştay Başkanlığı'nın denetim raporu bulgusu dikkate alınarak işlem yapılacaktır." ifadesi yer almaktadır. Sonuç olarak, Kamu idaresi bulgumuza iştirak etmiş olup, takip eden denetim döneminde, yapılan işlemlerin mevzuata uygun hale getirilip getirilmediği izlenecektir.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.